Published On: Thu, Nov 28th, 2013

Srbi zapalili baraku da bi otjerali azilante

Cjelodnevna agonija azilanata iz Afganistana, Pakistana i drugih država okončana je kasno navečer u srijedu tako što su dovezeni i privremeno smješteni u hotel Obrenovac, izjavio je Tanjugu državni tajnik u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije Vladimir Božović, javljaju Novosti.rs

 

 

On je rekao da je ovo jedino moguće rešenje za azilante koji su cijeli dan proveli u autobusu kako bi se zbrinuli i sklonili s hladnoće. Mještani sela Ušće od srijede ujutro su blokirali raskrižje ceste nadomak Termoelektrane (TE) Nikola Tesla nedaleko od Obrenovca, ne dozvoljavajući da grupa azilanata bude smještena u barakama u tom mjestu, a barake su u srijedu navečer i zapaljene.

‘Obećali su nam Europu, a dovode nam Afriku i Aziju. Je li normalno to da se 200 stranih državljana smjesti tik uz elektranu? Tu su veliki silosi s vodikom. Možda je samo jedan od njih terorist, pa bi malom diverzijom čitava oblast odletjela u zrak’, kazao je Milan Aničić, predsjednik mjesne zajednice Ušće, za Novosti.rs.

‘Brinemo se i za žene i djecu, jer do najbliže trgovine, škole i autobusne postaje mora se proći kroz naselje, a nema ulične rasvjete’, kazao je on. Božović je priznao da je požar u objektima u kojima su trebali biti smješteni azilanti namjerno izazvan, ali i da je lokaliziran.