Published On: Čet, ruj 6th, 2018

Srbi ljuti na Plenkija: Nećeš ti određivati granice Srbije!

“Hrvatska je izrazito oprezna i nije prva u redu koja bi zagovarala promjenu granica”, rekao je Andrej Plenkovićna današnjem sastanku s Angelom Merkel o mogućoj razmjeni teritorija između Srbije i Kosova, o kojoj se sve više govori.

Premijer je poručio da Hrvatska čvrsto stoji iza nalaza Badinterove komisije da su republičke granice postale državne i da se to mora poštivati kada se rješavaju problemi na Balkanu jer bi se u suprotnom mogla otvoriti Pandorina kutija.

Nije trebalo dugo čekati reakciju iz Srbije, koja je u posljednje vrijeme jako osjetljiva na pitanje granice s Kosovom. Nebojša Stefanović, potpredsjednik srbijanske Vlade i ministar unutarnjih poslova poručio da nije pozvan određivati granice Srbije.

“Nakon današnje izjave hrvatskog premijera Plenkovića, potpuno je jasno da svi oni koji su i inače protiv Srbije, svoj stav potvrđuju i time što su protiv sporazuma Srba i Albanaca, i čine sve što je u njihovoj moći da ne dođe do bilo kakvog rješenja koje bi značilo više stabilnosti i mira”, rekao je Stefanović, piše srpski mediji.

Dodao je da Plenković nije jedini koji u regiji daje takve izjave kada se govori o Srbiji i Kosovu, te da, kako je rekao, u takvim stavovima i izjavama pronalaze saveznike u dijelu i domaćih političara, koji te stavove brane kao svoje.

“Pozivam Andreja Plenkovića da nam više ne pomaže, pošto smo jasno vidjeli 2008. godine koliko dobro misle Republici Srbiji i koliko se čvrsto drže stavova Badinterove komisije. Nemojte vi određivati granice Srbije, jer za to niste ni pozvani niti to možete, a molim i sve druge u regiji, da ukoliko nam ne mogu pomoći, da nam i ne odmažu. Uvjeren sam da je nakon ovakvog Plenkovićevog stava svima u Srbiji jasno tko u našoj zemlji stvarno štiti nacionalne interese naššeg naroda, a tko je protiv njih”, zaključio je Stefanović.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare