Published On: Čet, pro 27th, 2018

Srbi čekaju Putina da posjeti hrvatske Srbe. One naseljene u Srbiji nakon Oluje

Naime, samo dan nakon što je posjet ruskog predsjednika potvrđen, na Crkvi Blage Marije u Banstolu, nadomak Sremskih Karlovaca, prvoj koja je u Srbiji izgrađena u ruskom stilu, osvanula je centralna kupola uz četiri manje s križevima zlatne boje. Ova faza predstavlja završetak grubih građevinskih radova na crkvi koju je narod već prozvao Putinova, a posvetio ju je episkop sremski Vasilije, piše srpski Alo!

Uvelike se već priča da su radovi ubrzani zato što će Putin crkvu obići tijekom posjete Srbiji, ali nitko od svećenstva nije htio to potvrditi. Samo su kratko naveli da je Putinu preko ruskih diplomata uručen poziv za posjet.


Narodni poslanik Marijan Rističević, koji živi u blizini tog sela, rekao je da muje drago što će mještani Banstola imati priliku dočekati predsjednika Rusije.

“Frušku goru u općtini Inđija su većinom naselili Srbi protjerani iz Hrvatske, koji su i inicirali gradnju crkve. I ukoliko Putin posjeti Banstol i crkvu, to će biti najveća čast za taj divni, vredni, namučeni narod koji je preživio najsurovije etničko čišćenje na kraju 20. stoljeća”, kazao je on.

Prvi donator za ovu crkvu bio je Tomislav Nikolić, tadašnji predsjednik Srbije, koji je na posvećenju temelja buduće crkve rekao da će po značaju biti jednaka Hramu Svetog Save na Vračaru.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare