Published On: Sri, svi 9th, 2018

Srbe krimose ubijaju na ulicama Johannesburga. Zašto?

Srpske mafijaše i kubanske doktore naše vlasti vole. To su jedini imigranti koje prihvaćaju. Tim riječima je bivša urednica jednog tjednika iz Južnoafričke republike opisala tužni proces kojim je njena zemlja postala utočište za neke od najgorih srpskih kriminalaca.

Nedavno ubojstvo Milana Đuričića Mikija, osuđenog na 30 godina zatvora zbog pomaganja u ubojstvu Željka Ražnatovića Arkana, u toj afričkoj državi ponovno je pokrenulo raspravu o tome kako je JAR postao “obećana zemlja” srpskih mafijaša. Prema pisanju srpskih medija, Miki je u trenutku smrti nosio lažnu belgijsku putovnicu što je dodatno otežalo identifikaciju tijela.

Likvidatora iz hotela “Interkontinental” izrešetala su dvojica maskiranih atentatora u predgrađu Johannesburga.

Prije nekih tjedan dana je srpski Blic ekstenzivno opisao kako se najgori kriminalci skrivaju u JAR-u. 7″U Južnoafričkoj republici utočište mogu naći samo najopasniji kriminalci, s razrađenim vezama po čitavom svijetu. Za obične prijestupnike tamo nema mjesta, jer tamo se odlazi za veliki novac”, kazao je jedan izvor Blica.

Na afričkom jugu kaznu služi i Arkanov ubojica Dobrosav Gavrić, nekadašnji pripadnik srpskog MUP-a koji je bio na glasu kao jedan od najopasnijih kriminalaca. Tamo je utočište, navodi Blic, svojedobno pronašao i Darko Šarić, koji je bio optužen za trgovinu drogom (koja u JAR cvijeta) te pranje novca. Šarić je iz JAR-a navodno prebacio preko pet tona kokaina.

Neki mediji navode kako ga je tamo štitio general Mark Henkel, i to ne samo njega nego i Veselina Laganina koji je 2013. likvidiran. Navodno je slao pakete droge u svim smjerovima, a previše se počeo petljati u posao prijatelja i poznanika pa su ga se odlučili “riješiti”. Laganin je bio suradnik i Darka Šarića. Šarić, koji je drogu iz Latinske Amerike preko JAR-a prebacivao u Europu 2014. se predao vlastima i sada služi 20-godišnju zatvorsku kaznu u Srbiji.

U JAR-u je svoj komadićak raja pronašao i Goran Bojović koji je u rodnoj zemlji optužen da je naručio pet ubojstava, a emigrirao je s vrećama novca koje je zaradio iznudom. Kada je ranjen službena Pretoria odbila ga je izručiti u Srbiju.

Srpski kriminalci, kaže izvor za Blic, imaju dobar pedigre i zna se da će za tamošnje gangstere i državu napraviti što se god od njih traži, kao i da, iako aparthejd više nije na snazi, i dalje se više cijene “bijeli” kriminalci.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare