SRAMOTNO: Širom Slobodne teritorije BIH održani skupovi podrške Dodiku. Na tlu Herceg Bosne “ponosne” niti jedan….

Iako se ovdje radi o jednoj borbi, borbi slobonih i ponosnih protiv nazi kolonijalizma, iako Dodik godinama javno progovara ono o čemu Bečki dječaci oko Plenkovića ne smiju – gaženju prava BH Hrvata, iako je ovo što rade Dodiku hrvatski politički vrh odavno već prošao, sjetimo se da naš legitimno izabrani predstavnik i danas živi u progonstvu, prognan od strane terorista iz OHR-a, iako dakle sve ovo, danas nitko na tlu HRHB nije osjetio potrebu protestirati protiv austrogermanskog običaja da odje nameću rasne zakone, potom ti zakoni postanu logori i nova realnost.

Dodiže, odjebi nas. Baci nas džihadu za doručak. Odi lijepo u Sarajevo i ponudi im: Odjebite od Srpske, isporučit ću vam Hrvate, ionako ne daju znakove političkog života. Ova molitvena zajednica iliti “Naš narod” kako se u šali zove, nije te vrijedan.

I oprosti za gnjavažu.

 

U Republici Srpskoj održani su danas protesti podrške predsjedniku tog entiteta Miloradu Dodiku i to na četiri lokacije – u Doboju, Istočnom Sarajevu, Loparama i Nevesinju u blizini međuentitetskih linija.

Prosvjede je organizirao Odbor za zaštitu Srba u Federaciji kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog optužnice koju je protiv Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika RS Miloša Lukić podiglo Tužiteljstvo BiH.

Predsjednik Odbora Đorđe Radanović pozvao je građane RS-a da se i dalje okupljaju na mirne prosvjede, te tako, kako je rekao, “spašavaju institucije Republike Srpske”.

Pozvao je na jedinnstvo srpskog naroda, a s prosvjeda su upućene i kritike na rad visokog predstavnika Christiana Schmidta, jer njegove odluke, kako je rečeno, podupiru nezadovoljstvo građana RS.

Također su poručili i federalnom ministru unutarnjih psolova Isaku Rami da ih neće spriječiti u mirnom okupljanju.

Članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović se pridružila skupu u Doboju, a premijer RS Radovan Višković obratio se na skupu u Istočnom Sarajevu.

Skupove je osiguravala policija Republike Srpske.

Održavanje skupa planirano je ranije ispred Suda i Tužiteljstva BiH, ali je MUP Kantona Sarajevo donio odluku o zabrani njihovog održavanja iz sigurnosnih razloga.

Visoki predstavnik Christian Schmidt smatra da je neodgovorno na međuentitetskoj liniji razgraničenja organizirati političke događaje koji podstiču na podjele./Fena/HMS/

more recommended stories