Published On: Pon, lis 1st, 2018

SRAMOTA: Austrija tek sada zabranjuje nacističke simbole. Na listu idu i simboli Hamasa, Muslimanskog bratstva, PKK-a i turskih Sivih vukova…

Iako se u svim zemljama koje su pripadale silama osovine, nacistički simboli zabranjuju kao i slavljenje nacističkih prvaka austrijski ministar unutarnjih poslova Herbert Kickl tek sada je najavio da će proširiti popis zabranjenih simbola u toj zemlji na kojem se nalaze i simboli Ustaša kao i Handžar divizije. (Bošnjačke SS jedinice)

 

Kako javlja austrijski Kleine Zeitung, dosad su na popisu zabranjenih simbola bili samo oni Islamske države i Al Qaide.

No od ožujka 2019. godine popis će biti proširen i uključivat će simbole ekstremističkih skupina kao što su Hamas, PKK, Muslimansko bratstvo i turske organizacije Sivi vukovi.

 

U BIH je isticanje fašističkih simbola Ustaša i Handžar divizije kažnjivo. No žalosno je da u Mostaru još postoje ulice po Francetiću ili primjerice u Sarajevu da se u 2017-oj otvaraju objekti po Mustafi Busuladžiću.

Mostarske vlasti iako imaju volju da izmjene te ulice, i uz pritisak građana cijelog Mostara,  tvrde, da to formalno ne mogu učiniti zbog blokade grada.

Kleine Zeitung navodi da će se na popisu naći i simboli hrvatskih i bošnjačkih fašista – ustaša.

Kazna za korištenje takvih simbola bit će 4000 eura ili zatvorska kazna u trajanju do godine dana, navodi list.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare