Published On: Pet, lis 21st, 2016

Spriječeno krvoproliće na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori

Postoje dokazi da je organizator spriječenog terorističkog napada na crnogorsku skupštinu Aleksandar Sinđelić, a kako navode crnogorski mediji, pod njegovim je vodstvom planiran krvavi državni udar.
Podsjećamo, prošle nedjelje održani su parlamentarni izbori u Crnoj Gori, a na sam dan izbora, crnogorska je policija uhitila 20-tak državljana Srbije osumnjičenih za terorizam, odnosno, planiranje državnog udara i uhićenje Mila Đukanovića.
Glavni specijalni tužitelj Crne Gore Milivoje Katnić izjavio je kako je spomenutim uhićenjima “spriječeno krvoproliće kakvog dosad nije bilo”.
“Državljani Srbije, osumnjičeni za terorizam, u odorama crnogorske specijalne policajce, pucaju na građane, uđu u Skupštinu i uhite premijera Mila Đukanovića”, rekao je Katnić, gostujući na podgoričkoj televiziji “Vijesti”, tvrdeći kako Tužiteljstvo za sve ima dokaze i da popis osumnjičenih nije konačan.
On je kazao da je Specijalnom tužiteljstvu poznata i kriminalna skupina iz Danilovgrada koja je trebala pomoći uhićenima iz Srbije. Planirali su, naime, ući u Skupštinu u policijskim odorama i predstaviti kao da policija puca na građane.
Kako dodaje Katnić, ta je teroristička skupina, uz prolijevanje krvi nedužnih građana, htjela je zauzeti zgradu parlamenta, uhititi premijera i upravljati skupštinom. Dodao je kako još nema saznanja o tome tko je od političara uključen u ovu terorističku aktivnost.
Katnić je pojasnio da je oružje uništeno na teritoriju Albanije jer “nismo dopustili da ono uđe u Crnu Goru”. Tužiteljstvo, kako tvrdi, ima dokaze da je Aleksandar Sinđelić organizator grupe i “osoba koja je pripremila oružje i dron”. Katnić je naveo kako su znali da im je bio cilj najprije eliminirati posebne jedinice MUP-a Crne Gore.
Rekao je da je o svemu obavijestio ministra unutarnjih poslova Gorana Danilovića, koji je s mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem pozvao građane da se ne okupljaju.
“Jer da su se građani okupili, bilo bi mnogo žrtava”, rekao je Katnić, dodajući kako nema saznanja tko su političari za koje je planirano da uđu u skupštinu.
“Tužiteljstvo tijekom izbornog dana nije moglo prešutjeti da se priprema državni udar, te da je bio planiran dosad neviđeni užas”, naveo je Katnić.
On je poručio onima koji su na bilo koji način uključeni u ovo da je “pravda krenula i da će biti procesuirani kad se nađu dokazi za to”. “Mislim da bi službeni Beograd ovu priču trebao ozbiljno shvatiti”, poručio je Katnić.