Published On: Pon, pro 13th, 2021

Spomendan Bl. Drinskih mučenica u gradu u kojem su se bacile u smrt

Svečanim misnim slavljem u kapelici župe Sv. Dominika u Goraždu proslavljen je, 12. prosinca, spomendan Bl. Drinskih mučenica, koje su četnici ubili u prosincu 1941.

Euharistiju je predslavio vrhbosanski nadbiskup metropolita Vinko kard. Puljić, koji je pod misom i blagoslovio zvono koje će biti montirano na zvonik crkve Bl. Drinskih mučenica u izgradnji u Goraždu. Koncelebrirao je župnik i kancelar Vojnog ordinarijata u BiH preč. Josip Tadić.

U osvrtu za medije kardinal je kazao kako su ovom svetom misom katolici obilježili nekoliko stvarnosti te kao prvu spomenuo Nedjelju Caritasa. “Kršćanin ne smije dozvoliti da mu se srce otruje ogorčenjem, mržnjom ili žalošću koja nagriza čovjeka iznutra”, poručio je te uputio i na spomendan Bl. Drinskih mučenica koje su ubijene u Goraždu 15. prosinca 1941. te bačene u Drinu. “Uz njih, tu je nažalost i oko 8 000 ljudi pobijeno i s mosta bačeno“, rekao je kardinal.

Inače, kardinal, svećenici i skupina hodočasnika posjetili su i spomen obilježje djeci Goražda ubijenoj tijekom rata 1992.-1995. kao i spomenik žrtvama iz Drugog svjetskog rata. Potom su molili pored spomenika Drinskim mučenicama te obišli prostoriju u zgradi današnje osnovne škole s čijeg su prozora blaženice skočile u smrt. Na mjestu gdje su njihova tijela bačena u rijeku Drinu pustili su ruže.

Podsjetimo, Bl. Drinske mučenice su pet sestara Kćeri Božje ljubavi, koje su četnici iz mržnje prema vjeri ubili 1941. na području istočne Bosne. One su beatificirane 2011. u Sarajevu./KTA/HMS/

guest
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Ganga🐉
Ganga🐉
7 mjeseci prije

R.I.P

Mc Haso, elitni buregdžija
Mc Haso, elitni buregdžija
Šta ti kažeš na ovo?  Ganga🐉
7 mjeseci prije

Uz sve dužno štovanje prema mučenicama 🙁 ali – ovaj naš Vinkec tako mazohistički uživa u podaništvu sarajevskim islamistima 🙁 …

Da sam kojom greškom vjernik – odrekao bih se i beskorisnog Pape i izmišljenog Boga i nadahnutih vidjelica i debeljuškastih fratara-Ahdnamaša 🙁 i kupio bih si burek i onaj PC sa jabukom što sama svijetli 😎 – dosta mi je retrogradne i zalupane Bosne 😉 !

Mundzuk
Mundzuk
Šta ti kažeš na ovo?  Mc Haso, elitni buregdžija
7 mjeseci prije

Onu jabuku je neko grizao. Ne znam jel pametno kupovati je?

Mc Haso, elitni buregdžija
Mc Haso, elitni buregdžija
Šta ti kažeš na ovo?  Mundzuk
7 mjeseci prije

Ma ne, to si mi odbili porez pa zato fali malo jabuke 😉 ! Zna Haso, zna 😎 !!!

wsox
wsox
7 mjeseci prije

Počivale u miru Božjem.

Znalac
Znalac
7 mjeseci prije

Vinko se počeo ponašati kao Benjamina Karić. Šta čaršija uradi od insana.!

Lijevo Sloboda
Lijevo Sloboda
Šta ti kažeš na ovo?  Znalac
7 mjeseci prije

Ne mozes da ne kakis na Sarajevo a post govori o ubitstvu nevinih zena od strane vasis sadasnjih havera Pa kako da niste licemjerni Jeli politicko Sarajevo i muhadzedini ubili ove jadne casne sestre

Lijevo Sloboda
Lijevo Sloboda
7 mjeseci prije

A sad ste sa njima najveci prijatelji Eto zasto glasamo za Komsica umjesto za Dodika dvojku tj.Covica