Published On: Mon, Jul 17th, 2017

Split: Preminuo na Ultri bježeći od policije

Policijska uprava splitsko-dalmatinska izvijestila je o smrtnom slučaju 24-godišnjaka na Ultra Europe Festivalu.

Oko 20.30 sati prišli su mladiću u Ulici 8. Mediteranskih igara kod poljudskog stadiona s namjerom utvrđivanja identiteta. Sumnjali su, naime, da nosi drogu sa sobom. 24-godišnjak je počeo bježati, no nije daleko stigao. Uhvatili su ga i stavili mu lisice kako bi ga spriječili da ponovno bježi. Zajedno su krenuli ka vozilu kako bi ga prebacili u postaju.

Mladiću je pozlilo. Policajac je pokušao pomoći, dok je kolega pozvao liječničku pomoć. 24-godišnjaka su odveli u bolnicu, kasnije su primili vijest da je umro.

“Nakon što su ga sustigli, policijski službenici su 24-godišnjem hrvatskom državljaninu stavili sredstva za vezivanje radi otklanjanja mogućnosti ponovnog bijega, te su zajedno krenuli prema službenom vozilu radi dovođenja u službene prostorije. Tijekom dolaska do službenog vozila 24-godišnjaku je iznenada pozlilo. Policijski službenik odmah je istom pokušao pomoći, dok je drugi policijski službenik pozvao liječničku pomoć koja je ubrzo stigla na mjesto događaja i osobu odvezla u bolnicu. Naknadno smo izviješteni kako je 24-godišnjak preminuo”, kažu u policiji.

Državno odvjetništvo naložilo je obdukciju. Istražit će cijeli slučaj.

Progutao vrećicu s marihuanom

Kako Index doznaje, mladić je progutao plastičnu vrećicu s marihuanom ili hašišem dok je bježao od policije. Vrećica mu je zapela u dušniku, nisu je nikako mogli izvući, to je napravljeno tek u bolnici.

U pitanju je najvjerojatnije bila manja količina marihuane, saznajemo. Ne zna se je li mladić uopće htio ući na festival. Uhvaćen je u vanjskom dijelu sigurnosnog prstena.

Portal Index saznaje kako je preminuli mladić iz Splita te kako je dosad imao tek jedan prekršaj vezan uz drogu.

I ovdje je u pitanju bila manja količina. Vjerojatno bi se sve završilo s još jednom prekršajnom prijavom.

Liječnik županijske Hitne pomoći Mate Kasalo je kazao kako su sinoć imali 18 intervencija, mahom stranaca, od čega je devet osoba prebačeno na hitne prijeme KBC Split. Dio ih je u bolnici završio zbog alkohola i droge, a dio zbog lomova i uganuća.

Festival se u ponedjeljak seli na Zlatni Rat u Bolu na Braču, dan kasnije u utorak u Hotel Amfora na Hvaru, a posljednjeg dana u srijedu na Fort George u Visu.