Published On: Sub, sij 16th, 2021

Široki omiljena studentska destinacija banjalučkih sinekura i apanaža

Spiskovi diploma zaposlenih u administraciji Grada Banja Luke zadnjih dana su podigli veliku prašinu, a u javnosti se pojavilo mnogo zanimljivih detalja.

Jedan od njih je da se jedna od omiljenih obrazovnih institucija za sticanje diploma, onih koji plaću zarađuju iz gradske kase, nalazi u Širokom Brijegu.
Da je to tako pokazuje i detalj da je čak šest zaposlenih u Gradskoj upravi steklo diplomu 27.1.2017. godine, a 23 nekoliko dana kasnije odnosno 31.1.2017, što su za Srpskainfo potvrdili i u Gradskoj upravi.

Dvoje zaposlenih je srednju školu u Širokom Brijegu završilo u lipnju 2017. godine, jedan u travnju 2017. godine, jedan u lipnju 2010. i jedan u listopadu 2013. godine. Svi oni su zaposleni u Odjelu za poslove civilne zaštite i profesionalno teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice.

U Gradskoj upravi su samo su kratko naveli da će javnost o svim informacijama vezanim za diplome zaposlenih u Gradskoj upravi biti naknadno upoznata.

Srednja strukovna škola s pravom javnosti “Centar za obrazovanje” Široki Brijeg bila je privlačna i za one koji su zaposleni u gradskim ustanovama. Tako se, prema podacima objavljenim na internet stranici Grada, najviše zaposlenih sa diplomom ove škole nalazi u Centru za predškolski odgoj i obrazovanje, dok najviše zaposlenih sa srednjom ili višom školom koji su naknadno završili VSS ima u Domu zdravlja.

U Gradskoj upravi su rekli da su u Domu zdravlja dobili objašnjenje da su većini tih slučajeva u pitanju radnici koji su naknadno završili fakultet sestrinstva, ali da oni i dalje rade na mjestima sa svojim prvobitnim obrazovanjem.

–Detaljna analiza dostavljenih podataka poduzeća je u tijeku. Prema informacijama koje smo dobili iz Doma zdravlja, zaposleni sa SSS i VŠS, a koji su u međuvremenu završili VSS, raspoređeni su i rade na mjestima koja odgovaraju SSS i VŠS – rekli su u Gradskoj upravi i napomenuli da će i te informacije biti provjerene.

Ranije su napomenuli kako će spisak svih zaposlenih, kao i mjesto i vrijeme sticanja diplome građani uskoro imati priliku vidjeti na službenoj internet stranici Grada,

–Gradonačelnik je zatražio da iste podatke na svojim službenim stranicama objave i ustanove, poduzeća i organizacije – naveli su u Gradskoj upravi.