Published On: Ned, lis 5th, 2014

Špirić: ‘Političko Sarajevo’ nijemo gleda na spavače u BiH

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić rekao je danas da BiH ima velikih sigurnosnih izazova te poručio “političkom Sarajevu da su spremni zajednički da se bore protiv tih izazova”.

“Nije lijepo danas biti dio države po Daytonu, čije građane SAD, najjača sila na svijetu stavlja na crnu listu po liniji islamskog terorizma. SAD se bori i pravi međunarodnu koaliciju protiv stvaranja islamske države u arapskom svijetu, a da mi nijemo promatrano da iz BiH 350 ratnika islama boravi u Siriji i da, po izjavama nadležnih agencija i službi, ima nekoliko tisuća “spavača”…- rekao je Špirić na izvanrednoj press konferenciji u Banjoj Luci.

Kazao je da političko Sarajeva “treba da odustane da daje političku podršku takvim projektima, jer nisu dobri ni za RS ni FBiH”.

Iznio je i primjedbe na način kako se vodi kampanja Saveza za promjene, navodeći da postoje “političke stranke koje siju razdor i mržnju”.

Novinarima na press konferenciji su pušteni snimci s mitinga u Trebinju, na kojem kandidat PDP-a Slavko Vučurević odobrava skandiranje uvredljivog sadržaja kandidatima SNSD-a, Željki Cvijanović (skandiranje Željka-kur..), Miloradu Dodiku (Mile-lopove) i Igoru Radojičiću (Igore-turčine).

Špirić je, između ostalog, naveo da su javnost i mediji nerijetko neozbiljno shvaćali njegove navode o “stranim centrima u Tuzli, a jedna dio tih članova centara se sada pomjera prema Sarajevu i Srebreniku”.

Ustvrdio je da su ti “centri obučavali opoziciju i da su uvrede na mitinzima također rezultat toga”.

Fena

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare