Published On: Sub, lis 15th, 2016

SPD I CSU PRIBLIŽILI STAVOVE: Na pomolu dogovor oko zabrane burke i nikaba u Njemačkoj


Stranke vladajuće demokršćansko-socijaldemokratske koalicije u Njemačkoj približile su svoje stavove glede zabrane nošenja burki i nikaba u javnim ustanovama, javlja Spiegel Online u subotu.
“Socijaldemokrati pokazuju otvorenost naspram prijedloga demokršćanskog ministra unutarnjih poslova Thomasa de Maizierea o zabrani nikaba i burke u javnim ustanovama poput državnih ureda, sudova, sveučilišta i škola”, javlja Spiegel Online pozivajući se na interne protokole sastanaka koalicije.
Socijaldemokrati su dosada bili protiv zabrane pokrivala cijelog tijela, tvrdeći da bi ta zabrana bila pretjerana. Istodobno Socijaldemokratska stranka Njemačke (SPD), koja zajedno s Unijom CDU/CSU kao manji partner čini vladu na čelu s Angelom Merkel, odbacuje mjere poput oduzimanja njemačkog državljanstva osobama koje su sudjelovale u borbama u inozemstvu na strani islamista.
Mjere koje je Unija CDU/CSU predložila u sklopu tzv. Berlinske izjave donesene nakon terorističkih napada u Njemačkoj u srpnju, osim zabrane burke predlažu i povećanje broja policajaca kao i mogućnost intervencije oružanih snaga i u slučaju unutarnje opasnosti.
Unija je u međuvremenu odustala od potpune zabrane burke i nikaba u Njemačkoj te se ograničila na zabranu u državnim ustanovama./Hina/HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>