Published On: Uto, srp 24th, 2018

Spašeni tajlandski dječaci povlače se u budistički hram

Dječaci iz Tajlanda koji su dva tjedna bili zarobljeni u spilji, povući će se iz javnosti u budistički hram kako bi se što brže vratili u svakodnevni život, prenosi BBC.

Prema tajlandskim medijima, ovo će za jedanaest dječaka biti prvo budističko povlačenje. Praksa odlaska u budističke hramove uobičajena je u državama u kojima većinsko stanovništvo čine budisti.

Povlačenje dječaka započinje sutra, kad će im prema budističkoj tradiciji biti obrijane glave i predane odore budističkih svećenika. U hramu će biti do 4. kolovoza. Jedan dječak neće ići jer je kršćanin.

“Povlačenje u hram je za njihovo dobro. Bilo je kao da su umrli, a sad će se preporoditi”, rekao je za BBC Seewad Sompiangjai, djed jednog od spašenih dječaka.

Podsjetimo, dvanaest dječaka i njihov nogometni trener prije mjesec dana planirali su istražiti kompleks spilja na sjeveru Tajlanda. No monsunske kiše poplavile su prolaze pa su ostali zatočeni sve dok ih dvojica britanskih ronilaca nisu otkrila 2. srpnja.

Svi su spašeni u trodnevnoj operaciji tajlandske vojske i međunarodnog tima speleoloških ronilaca, što je izazvalo radost i olakšanje u cijelom svijetu.

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare