Published On: Sri, lis 5th, 2016

SPALJENA 'ŠEJHOVA LISTA' ZA STOLAC: Ne krivite Kaplana, već Filandru i Brzinu, piše The Bosnia Times…

„Bivši ministar kulture Samir Kaplan najvjerojatnije ne bi smio biti ponovni kandidat za načelnika Općine Stolac, bude li optužen za teže krivično djelo, ali bude li i SDA držala do imidža vlastite proevropske i uljuđene stranke. U najboljem slučaju mogli bi ga zadržati kao zaštitara u vlastitoj partiji, budući da se mladi gospodin umjesto idejama služi testosteronima“, pišu hercegovački (pro)hrvatski portali.
Navodno Kaplan nije sudjelovao samo u napadu na Ivicu Perića, šefa izbornog povjerenstva u Stocu kojeg je napao skupa s Ahmetom Ljubovićem nego je na biračkom mjestu Podgrad 2 napao i Maria Raguža, i to naočigled policije koja je sve mirno promatrala. Nakon što je Raguža bacio na pod nastavio ga je tući. Policija je to i dalje gledala. Praktički su ga čuvali u pohodu.
Kaplanova karijera bila bi zapečaćena i zbog njegovih ranijih afera, (izvlačenje love preko lažne prijave, bijelog hljeba i parkiranja na mjesto invalida) no ona neće biti zapečaćena ni nakon ovog. Štoviše Kaplan komotno nakon ovog može osnovati stranku s obzirom koliko mu je preko dana porasla popularnost u “najmiroljubivijem” dijelu BIH.
Cijela stvar oko Stoca je puno kompleksnija od samog Stoca. Radi se o starom geopolitičkom planu onih “kojima je nebitna etnička logika i kojima je samo do građanskog”. Cilj je ovladati Stocem, napraviti transverzalu prema Neumu, ako ne fiktivnim prijavama, i demokratski onda pak silom. Zamrzavanjem izbornog procesa, “alarmiranjem” međunarodne zajednice i ponovnom apartheidizacijom Stoca.
Ovaj jogunasti hercegovački političar iza sebe ima nekoliko istaknutih Stočana poput profesora Fahrudina Rizvanbegovića i Šaćira Filandre, te šejha Halila Brzine. Njih trojica svojim javnim istupima mogu biti uzori(ti) bošnjaci kad u je u pitanju snishodljivost i kompromiserstvo. Kaplanova naprasitost im je“ pobrkala račune“ i razotkrila hinjaluk „hercegovačkih liski“ da preko mladih i nadobudnih političara ostvaruju svoje privatne naume.
Po pravilu, oni u ovakvim situacijama šute, iako su najpozvaniji da se oglase!
(TBT)