Published On: Pon, lis 30th, 2017

SPAJANJE SANDŽAKA I BOSNE: Nastaviću da molim Dodika i sve ljude u Sarajevu da put Beograd-Sarajevo ide preko Višegrada

Hoće li biti zainteresirani u Sarajevu to je druga stvar. Srbija je zainteresirana jer bismo tako spojili Srbiju sa Hercegovinom, ali i Novi Pazar sa Sarajevom, naglasio je predsjednik Srbije.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija želi brzu cestu Beograd-Sarajevo preko Višegrada smatrajući da time pomaže, ne samo Srbima nego i Bošnjacima, ali da ne može učiniti ono što BiH u ovom trenutku ne želi, piše novinska agencija Patria.

On je kazao da je dobio informaciju od Bakira Izetbegovića da su oni dogovorili da taj autoput ide preko Tuzle, ali da je to isto vidio i u brojnim medijima.

On je naveo da je o tome razgovarao s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom koji je zainteresiran prvo za izgradnju autoputa Beograd-Banjaluka, a potom Višegrad-Sarajevo, što bi bila važna veza sa Hercegovinom.

Vučić je kazao da će “nastaviti moliti Dodika i sve ljude u Sarajevu da put Beograd-Sarajevo ide preko Višegrada”.

– Hoće li biti zainteresiranih u Sarajevu to je druga stvar. Srbija je zainteresirana jer bismo tako spojili Srbiju sa Hercegovinom, ali i Novi Pazar sa Sarajevom – naglasio je predsjednik Srbije.

Dodik je kazao da su entiteti nadležni za određivanje trase brze ceste, ali uz dogovor i suglasnost kojim će smjerom ići.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x