Published On: Uto, ožu 14th, 2023

Špago odbacio tvrdnje Bradare: SDA nema namjeru organizirati nikakve nerede

Bradara je naime ranije izjavila da ne odbacuje mogućnost uličnih nereda u slučaju da SDA ne bude uključena u vlast u tome entitetu, dodajući da ne želi ni razmišljati što bi se dogodilo kad bi imali pozive na nemire.

– Nasilje ne izaziva ništa dobro i u svakom slučaju trebamo se okrenuti dijalogu ako je moguće. Predugo politički djelujem da bih mislila da ih neće biti uličnih nereda – kazala je Bradara.

Špago pak kaže da je to kontinuitet predstavnika HDZ-a da optužuju SDA te indirektno i bošnjački narod da su spremni na organiziranje nereda.

– Prije prošlogodišnjih parlamentarnih izbora međunarodni dužnosnici očekivali su nered u južnom dijelu BiH ukoliko se ne ispoštuju zahtjevi HDZ-a za izmjene Izbornog zakona BiH. Vjerojatno je Bradara mislila na te nerede, a ne na ono koji bi se desili na prostoru Federacije – dodao je.

Ponovio je da će SDA raditi sve u skladu sa zakonom i propisima te nema namjeru organizirati nikakve nerede nego će jasno zatražiti da vlasti u Federaciji BiH kao i međunarodnih dužnosnika da poštuju Ustav i zakone Federacije BiH i Bosne i Hercegovine.

Naime, po Ustavu predsjednica i dvoje dopredsjednika Refik Lendo (SDA) i Igor Stojanović (SDP) daju suglasnost mandataru za sastav nove Federalne vlade te HDZ optužuje SDA za blokadu tog procesa jer stranka nije dio novoformirane političke većine.

guest
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Sve jasno
Sve jasno
16 dana prije

Zamislite vi ljudi moji koja će ljepota biti za onaj dan kad M_ilorad Do-di+k postane politička prošlost a KRAJ MU JE DOŠAO.

Eh taj dan, prvi će plakati vlasnik pos ko ka Hajvan Š uš njar, onda kamenjarski srbi a onda te čedogu_zi migranti iz srb_ije.

E, još malo dolazim ovdje da vam pijem suze koje će te liti, jer ste ostali bez daha slijedecih 300 godina.

Prestara, prezadužena, prepoljena tzv rs nije ni za smijanje, kamo li dostojni protivnik, uz pomoć kockastih petokolonaša 😇.

KAO PTICA DO VISINA
BOSNA & HERCEGOVINA

Igbala Rabija Munira Sebija -Sex i GroOd
Igbala Rabija Munira Sebija -Sex i GroOd
Šta ti kažeš na ovo?  Sve jasno
16 dana prije

Alooouuhu drOogi kad vakat dodzdzdze oborićemo internet ja toliko smo opasni,pred stranim dadiljama smo Ženeidjeca.ba i Sinovi Sadake. O kakvom dostojnom protivniku ba,ll,aviiš Ćamile pa svi se sjećamo vašeg slavlja po Šeheru kad je onaj fosil Byden dobio izbore,ka Olimpijsko zlato da ste uzeli a tek ono sabllasnno i patetično kmečanje vaših jugend-guzija 65+ pred OHR,onakve fosile ni kod Kusturice u filmovima nema. Nakon godina ćumur-gama zraka iz Sarajlabada podsjećate na aktere filma “Brda imaju oči” ☣️

Dimitrije Pantić
Dimitrije Pantić
Šta ti kažeš na ovo?  Igbala Rabija Munira Sebija -Sex i GroOd
15 dana prije

Sve si u gram opisao. Koja hulja, rulja i odron pred OHR za vrijeme onih protesta. Schmidt je ipak dobro zabiberio corbu dobrim Bosnjanina izmjenama izbornog zakona pred aksam i jaciju nakon održanih izbora. Bili su oni voljni uz podršku SDA praviti proteste kao kad su znali biti protesti zbog Nasera Orica, Atifa Dudakovica, Sakiba Mahmuljanina. Onaj homic Reuf Bajrovic, te famozni AV AV, Itd. Unaprijed su upozoreni i na neki način slabo se čuju . Nema vise svježih informacija od sv AV sto planira OHR uraditi sa formiranjem vlasti u FBiH.

Last edited 15 dana prije by Dimitrije Pantić
Ujko
Ujko
Šta ti kažeš na ovo?  Sve jasno
8 dana prije

KAO PTICA PONOSNA HERCEG BOSNA

Izmetbegović
Izmetbegović
16 dana prije

Svjedoci smo propasti pot.uri.ca i njihovog terorizma i kriminala,slijedi nastavak gladi,raseljavanja i vraćanje na tvorničke postavke tj vraćanje u Srbe ili Hrvate,po.tur.icama nije prvi put pa nije problem…

Banovina Hrvatska🇭🇷
Banovina Hrvatska🇭🇷
16 dana prije

⚠️ISIL⚠️Al qaeda⚠️WTC⚠️11 09 2001⚠️

HDZ - EU-lokomotiva
HDZ - EU-lokomotiva
Šta ti kažeš na ovo?  Banovina Hrvatska🇭🇷
16 dana prije

Spremni za vrbovanje! 🇭🇷🇵🇰

Dimitrije Pantić
Dimitrije Pantić
15 dana prije

Možda bi rado imali namjeru pozvati hulju i rulju da protestuju protiv OHR, medjunarodne zajednice, Amerike, križara, Itd. Svakako su ovi iz SDA unaprijed upozoreni da ne smiju učestvovati ili potpaljivati vatru. Oni iz DF Željko Komsic i njegov kvazi intelektualac Zlatan Begic su posebno upozoreni. Nije bez razloga reis Kavazovic i Islamska Zajednica nedavno ogradila od SDA botova koji su pozivali na javni prosvjed. Bivši reis Mustafa Ceric i aktualni Kavazovic su dobro poznati po prijetnjama oružja “vlasima,” prebrojavanju hulje, Itd. I treba svakako uzeti u obzir nedavni susret ambasadora Murphy i Schmidt sa Kavazovicem.

Last edited 15 dana prije by Dimitrije Pantić
kosorka
kosorka
Šta ti kažeš na ovo?  Dimitrije Pantić
14 dana prije

docek mamuljina pred sudom dajuci mi veliku podrsku za ono sto je uradio sve govori o toj rulji i njihovom sklopu ali neke stize bozja opomena osjeti kako srce boli kad ti neko maakrira dijete bit jos opomena nek se zamisli svi oni koji sutamo bili bozji odgovor ce naci.