Published On: Čet, pro 10th, 2020
#3rd | By Desk

Šotrić poziva BH Blok na dogovor da Bošnjaci ovladaju Mostarom: Pobijedimo HNS i dogovorimo gradonačelnika

Šotrić poziva BH Blok na dogovor da Bošnjaci ovladaju Mostarom: Pobijedimo HNS i dogovorimo gradonačelnika

Sergej Sergio Šotrić kandidat “Koalicije za Mostar 2020” (koju predvodi SDA) na predstojećim izborima u ovom gradu pozvao je predstavnike BH Bloka (SDP i Naša stranka) da se dogovore, odnosno da postizbornim dogovorom osiguraju da Bošnjak postane novi gradonačelnik Mostara.

Šotrić se predstavlja za navodnog “uglednog” Mostarca i već godinama pokušava posijati međunacionalni razdor među građanima Mostara. Sam, inače, živi u inozemstvu.

U svom obraćanju na Facebooku usporedio je degutantno Srebrenicu s Mostarom i time pokušao mobilizirati bošnjačke birače i politiku na “jedinstvo”.

“…da je Srebrenica 1995. bila Mostar, Srebrenicu bismo, isto kao i Mostar, od agresije, vojnog poraza i genocida, koji je nakon toga uslijedio, uspjeli odbraniti, slično odbrani Mostara, kojeg su uspjeli odbraniti sami Mostarci, ne snagom tadašnjeg vrlo slabog vojnog naoružanja, nego prije svega snagom tadašnjeg čvrstog jedinstva bosanskohercegovačkih kćeri i sinova. Na žalost same Srebrenice, ni danas Srebrenica nije Mostar”, napisao je Šotrić.

U svom poduljem izlaganju on ističe kako su sve bošnjačke stranke trebale zajedno nasutpiti na izborima te kako se trebalo vratiti na “princip iz 1996. godine”.

Kao glavnog neprijatelja on identificira stranke Hrvatskog narodnog sabora, a pozvao je BH Blok da javno obećaju kako će njihovi kandidati u budućem Gradskom vijeću glasovati za gradonačelnika iz SDA, i obratno.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>