Published On: Pet, sij. 26th, 2018

SOROS U DAVOSU ODRŽAO ŽESTOK GOVOR Najavio propast Trumpa, Facebooka i bitcoina

Američki multimilijarder mađarskog podrijetla George Soros napao je danas u Davosu, gdje se održava Svjetski ekonomski forum, sve i svakoga: Trumpovu vladu, društvene mreže, bitcoin.

Kao i prošle godine, 87-godišnji milijarder okomio se na administraciju američkog predsjednika Donalda Trumpa, “opasnost po svijet”, prenosi Hina.

Okomio se i na Rusiju, njenog predsjednika Vladimira Putina i njegovu “mafijašku državu”, kako ju je nazvao, u dvorani za prijeme luksuznog hotela u švicarskom skijalištu. Za Trumpovu administraciju je ustvrdio da također želi stvoriti mafijašku državu koja guši ljudska prava, ali ne uspijeva u tome zbog snage američkih institucija.

“Preživljavanje civilizacije je na kocki”

Kritizirao je Trumpa i zbog Sjeverne Koreje, tvrdeći da je SAD “na putu prema nuklearnom ratu zato što ne želi prihvatiti da je Sjeverna Koreja postala nuklearna sila”. SAD bi mogao preventivno upotrebiti nuklearno oružje, što znači da bi “počeo nuklearni rat kako bi spriječio nuklearni rat, što je očito kontradiktorna strategija”.

Ipak, zaključio je da je opasnost koju Trump predstavlja “čisto privremeni fenomen koji će nestati 2020. ili čak ranije”, ako demokrati uvjerljivo pobijede na parlamentarnim izborima ove godine.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer