Published On: Thu, Jun 22nd, 2017

Soros o Brexitu: “Ako sve bude dobro, imat ćemo vjenčanje prije razvoda”

Nedugo nakon objave rezultata ankete kako većina Britanaca želi novi referendum o izlasku iz Europske unije, jer se protive “tvrdom Brexitu”, predloženom od premijerke Therese May, George Soros, američki milijarder i mag svih provedenih i neprovedenih “Obojenih revolucija”, rekao je kako ekonomska realnost u Ujedinjenim Kraljevstvu pokazuje da će Brexit državu prisiliti na najgori životni standard.

“Ubrzano dolazimo do prijelomne točke koja obilježava ukupnu neodrživost gospodarskog razvoja”, napisao je Soros u članku za Project Syndicate, kojeg citira Bloomberg.

“Činjenica je da je Brexit lose-lose prijedlog, koji šteti i Velikoj Britaniji i Europskoj uniji. Očigledno, to se već događa”, napisao je George Soros.

Također je naglasio “kako će za eventualni izlazak Velike Britanije iz Europske unije, da bude dovršen u potpunosti, trebati najmanje pet godina”.

“Tijekom tog vremena će se najvjerojatnije održati drugi izbori. Ako sve bude dobro, dvije strane će se možda htjeti ponovno vjenčati i prije nego se razvedu”, napisao je milijarder i samozvani filantrop George Soros.

“Ako sve bude dobro?” Za koga?