Published On: Ned, ruj 29th, 2013

SORENSEN: Morat ćete se dogovoriti

Bosna i Hercegovina je izgubila previše vremena, dok je ostatak regije napredovao ka Europskoj uniji. Nadam se da ćemo u utorak, 1. listopada, od lidera čuti rješenja za ključna pitanja koja treba razriješiti da bi se odblokiralo napredovanje zemlje ka Europi  – izjavio je šef Izaslanstva EU i specijalni predstavnik EU u BiH, veleposlanik Peter Sorensen, govoreći o predstojećem, trećem sastanku Dijaloga na visokom nivou između Europske komisije i institucionalnih i stranačkih lidera Bosne i Hercegovine, koji će biti održan 1. listopada u Briselu.

Dodao je da su lideri ti koji moraju reći kako namjeravaju ukinuti diskriminaciju u izboru za Dom naroda i Predsjedništvo BiH.

– Oni moraju reći kako će osigurati da odluke o bitnim pitanjima u vezi sa EU budu donošene u BiH na efikasan način. Njima su građani povjerili mandat da to urade. Budući da će korist od europskih integracija imati prvenstveno građani, lideri imaju sve razloge da preuzmu odgovornost i urade ono što je potrebno – istaknuo je Sorensen.