SORENSEN I DALJE SAMO EUROPSKI PROMATRAČ U BIH: Turski veleposlanik čuva leđa Budimiru

Turski veleposlanik u našoj zemlji, njegova ekselencija Patrick Moon  i šef Promatračke Delegacije EU, koja sve vidi i sve zna, al se , zbog Turske ne želi mješati, Peter Šutljivi Sorensen danas su izdali zajedničku izjavu o rekonstrukciji Federalne vlade. Točnije Peter Sorensen (EU)  je dao izjavu koju mu je na stol stavio g. Moon.
“Stalno govorimo kako je neophodan dijalog dviju strana kako bi domaći akteri pronašli rješenje i bili smo ohrabreni kada je do dijaloga i došlo prošle sedmice.
Veleposlanici drže  kako i dva HDZ-a i Budimir trebaju odustati od nerealnih zahtjeva.
“Ponovljeni zahtjevi dva HDZ-a za smjenu predsjednika Federacije BiH Budimira ne doprinose izgradnji povjerenja neophodnog za postizanje pozitivnog rješenja. Što se tiče predsjednika Budimira, nerealno je zahtjevati usvajanje određenih zakona ili stavljanje veta na izbor ministara u Vladi” stoji u izjavi.
Strane diplomate još jednom pozivaju domaće političare na kompromis.
“Vjerujemo da će građanima najbolje služiti Vlada i Parlament Federacije BiH koji su u stanju da donose odluke kojima će riješiti ekonomske i socijalne probleme u Federaciji, a ne da pokušavaju dobiti ili zadržati vlast samo da bi osigurali pozicije za svoje istomišljenike, prijatelje ili obitelj. Nitko nema koristi od ove pat pozicije koja se nastavlja. Sad treba da vidimo dogovor koji istinski služi interesima građana Federacije BiH” suglasan je  Moon samim tim i  Sorensen.
Podsjetimo, jučer su predsjednik Federacije Živko Budimir i predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić najavili početak procesa izglasavanja nepovjerenja Federalnoj vladi.
Diplomatski skandal u kojem je niži činovnik strane zemlje , u ovom slučaju veleposlanik Turske u BIH, g. Moon, donedavni špijun unutar američke ambasade u BIH, grubo nasrnuo na proces unutarnje demokratizacije BIH , umiješavši se čak i  u javnu  raspravu o kanalu na hrvatskom jeziku, što se Turske ne bi smjelo ticati, Budimir nije komentirao. Time je potvrđena teza da on svoju poziciji trenutno duguje samo turskoj diplomaciji a koja je u BIH , zbog interesa zapadnih sila na Bliskom Istoku, dodatno naplatila i ojačala svoju poziciju.
Koliki su financijski interesi ne samo SAD-a, nego i cijele Europe , na tom istom Bliskom Istoku, najbolje govori podatak kako Europa mirno promatra gaženje svih demokratskih načela u BIH koji su inače u europskim zemljama odavno postali demokratski aksiom, standard  o kojem nema rasprave, poput recimo demokratskih prava europskih naroda.
Štoviše većina građana EU pojma nema da se tu , par sati vožnje od najudaljenijih krajeva Unije, vrši brutalna turkizacija demokratskih prava na način da se malobrojnijim narodima uskraćuju politička i demokratska prava, i da iza leđe te iste EU , šačica korumpiranih EU činovnika poput Inzka&Co zgrće ogroman kapital igrajući igru dvostrukih pa čak i trostrukih političkih špijuna.
Da bilo tko  danas upita bilo kojeg građana EU da li može vjerovati kako se pod nadzorom činovnika EU jednom konstitutivnom narodu, koji je već sutra narod Europske Unije,  u jednoj europskoj zemlji (A koja nije Bjelorusija) uskraćuje pravo na predstavničku demokraciju, potom trivijalna prava poput prava na informiranje na materinjem jeziku, suverenost koji mu je zajamčena svim svjetskim poveljama itd. većina građana EU smatrala bi da se šalite.
No na rubu logike. U Bosni i Hercegovini, dok se Unija zabavila sama sobom, šačica mafijaša okupljena oko OHR-a i Hypo Banke odradila je vrlo profitabilan posao i sada se pomalo pakuju.
Očekujući da, kako oni to kažu, domaći političari preuzmu odgovornost.
poskok.info