Published On: Sri, kol 28th, 2013

ŠOLJIĆ UVIJEK IMA NOVI BISER: HRHB je u startu imala zamišljen rok trajanja

U povodu obilježavanja 20. obljetnice od osnutka Hrvatske Republike (HR) Herceg Bosne predsjednik Glavnog vijeća Hrvatske zajednice Herceg Bosne Vladimir Šoljić u izjavi za Fenu je kazao kako je hrvatska strana formirala Hrvatsku Republiku Herceg Bosnu ne s ciljem odcjepljenja nego s ciljem uređenja unutar BiH do kraja rata.

“Međunarodna zajednica davala je mnoštvo prijedloga da se mirno riješi situacija u BiH. U tim prijedlozima bio je i prijedlog unije od tri republike u BiH. Hrvatska strana je prihvatila taj prijedlog i pristupila formiranju HR Herceg Bosne(…) Istina je da se je to pokazalo dosta dobro jer smo imali sustav koji je osigurao sve segmente od školstva i zdravstva i obrane u prvom redu i ona je time opravdala svoje postojanje”, kazao je Šoljić

Inače, u sklopu obilježavanja 20. obljetnice od osnutka HR Herceg Bosne danas će se u 17 sati upriličiti polaganje vijenaca na grob prvog predsjednika HR Herceg Bosne Mate Bobana, na groblju u Gorici, općina Grude.

Nakon toga, u 19, 40 sati položit će se vijenci na spomenik ispred Hrvatskog doma “Herceg Stjepan Kosača” u Mostaru, a nakon čega će se u 20 sati održati svečana akademija u povodu 20. obljetnice osnutka HR Herceg Bosne, u Hrvatskom domu “Herceg Stjepan Kosača”.

Obilježavanje osnutka HR Herceg Bosne počelo je sinoć u Gorici otvaranjem izložbe akademskog slikara Anđelka Mikulića kao i predstavljanjem knjige poezije “Uspinjanja”, autora Mije Tokića.

Inače, organizator obilježavanja je Hrvatska zajednica Herceg Bosna , a pokrovitelj Hrvatski narodni sabor BiH.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare