Published On: Sri, lis 5th, 2022

SOLIDARNOST SA ŽENAMA U IRANU VRIJEDNA APLAUZA: Švedska zastupnica odrezala kosu u Europskom parlamentu

Swedish lawmaker Abir Al-Sahlani cuts her hair as she delivers a speech during EU debate on Iran protests at the European Parliament in Strasbourg, France October 4, 2022 European Union/Handout via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVES. MANDATORY CREDIT

Švedska zastupnica u Europskom parlamentu Abir Al-Sahlani, koja je rođena u Iraku, odsjekla je kosu za govornicom Europskog parlamenta, u znak solidarnosti s prosvjednicima protiv vlasti u Iranu, koje su pokrenute kada je Mahsa Amini (22) preminula u pritvoru policije za moral.

„Sve dok Iran ne bude slobodan, naš bijes će biti jači od bijesa onih koji vrše represiju. Sve dok Iranke ne budu slobodne, bit ćemo uz vas“, rekla je Sahani za govornicom Europskog parlamenta u Strasbourgu.

Ona je potom uzela škare, rekla na kurdskom jeziku „žena, život, sloboda“ i odrezala kosu vezanu u rep.

Poznate francuske glumice, među kojima su Juliette Binoche i Isabelle Huppert, također su odsjekle kosu kao znak prosvjeda zbog smrti Amini, koja je uhićena u Teheranu 13. rujna jer je nosila „neprikladnu odjeću“.

Iranske vjerske vođe suočene su s prosvjedima širom zemlje nakon njene smrti, a prosvijedi su održani i u Londonu, Parizu, Rimu i Madridu u znak solidarnosti s iranskim prosvjednicima./HMS/

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Под Орјеном
Под Орјеном
1 mjesec prije

Najbolje je da se samozapališ. Tako ima šanse da sa tobom izgori i sjedište Rajhstaga, pardomžn EUropskog parlamenta u obliku Babilonske kule.

Vi iz Rajha🇪🇺 crknite! Podrška Iranu ❤️🇮🇷❤️. Udrij vraga, ne ostavi mu traga.