Published On: Pet, velj 19th, 2021

ŠOKIRANI TARIK: Ne znam je li se u povijesti ‘Milijunaša’ ovo dogodilo, u istoj emisiji…

“Ne znam je li se u povijesti ‘Milijunaša’ dogodilo da su dva natjecatelja u istoj emisiji otišla bez ijednog potrošenog džokera”, komentirao je Tarik Filipović situaciju koja se dogodila u epizodi popularnog kviza koja je prikazana u četvrtak na Hrvatskoj televiziji.

 Nastavljač iz prošlotjedne emisije “pao” je na književnom pitanju, a sljedeći koji je igrom “Najbrži prst” sjeo u vrući stolac – na mjernim jedinicama. Posljednja natjecateljica imala je, pak, najviše uspjeha, napustivši kviz s iznosom drugoga praga, piše hrt.hr.

Mario Hlevnjak, 23-godišnji električar iz Bednje odnosno Vrbna, na trenutačnom radu u metropoli, kviz je otvorio pitanjem za osam tisuća kuna, a riskirao je na onomu za dvostruko viši iznos.

Vođen, kako je istaknuo, “kvizaškom intuicijom”, ustvrdio je da je “Gundulićeva Dubravka književna junakinja koja ima tri imena”.

Među ponuđenim imenima bila je i Marinkovićeva Glorija, ujedno i točan odgovor, Šenoina Ljubica te Kozarčeva Tena. Mario je stoga nastup u “Milijunašu” zaključio s osvojenih 1000 kuna.

S istim iznosom otišao je i diplomirani inženjer elektrotehnike Dubravko Diklić.

Naime, na pitanju za 8.000 kuna, u kojemu se tražio broj centimetara koji nedostaje jardu da “postane” metar, mislio je kako je riječ o 5,86 cm. No, jardu do metra nedostaje 8,56 cm pa je Dubravko stolac prepustio posljednjoj natjecateljici Maji Đaković.

Maja je priznala kako su je prethodnici obeshrabrili u naumu da bude sklona riskiranju bez upotrebe džokera pa je tijekom svoga nastupa iskoristila sve raspoložive.

“Što je perzijski kralj Kserkso I. zbog neposluha kaznio s tri stotine udaraca bičem”, glasilo je osmo pitanje na koje su bili ponuđeni odgovori “vjetar, more, rijeka te otok”. Zatražila je pomoć znalaca među kojima je ovoga puta izostao Bruno Robert. Zahvaljujući odgovoru odabranog Ivana, more, Maja je osvojila osam tisuća kuna.

Džokera “zovi” upotrijebila je na sljedećem pitanju ne bi li otkrila “je li daikon japanska duga bijela rotkva, cikla, mrkva ili pak tikva”.

Džoker je izjavio kako nije siguran no da je možda riječ o cikli pa je natjecateljica odlučila iskoristiti i džokera “pola-pola” koji je suzio izbor na rotkvu i tikvu. Naposljetku je zahvaljujući rotkvi krenula na osvajanje iznosa drugoga praga.

Ondje ju je dočekalo pitanje o Nikoli Tesli. Trebala je znati ili pogoditi je li broj jedan, dva, tri ili četiri bio predmet njegove čudne opsesije.

Pogodila je rekavši tri.

Ipak, na pitanju za 64.000 kuna pogađanje se nije pokazalo njezinom dobitnom kombinacijom.

“Tko je u skladu sa svojim drugim zanimanjem pokušao otkriti u kojega se to kukca Gregor Samsa preobrazio?” Od ponuđenih imena “Kurta Vonneguta, Vladimira Nabokova, Jorgea Luisa Borgesa i Jamesa Joycea” odabrala je Borgesovo ime, a ne Nabokova te je kviz napustila s 32.000 kuna.