Published On: Sun, Mar 15th, 2020

ŠOKANTNO PRIZNANJE KĆERKE ZORANA MIKULIĆA – LEA MIKULIĆ: Doživjela sam fizičko, psihološko i seksualno nasilje od Irfana Čolakovića, tehničkog direktora Islamskog centra u Mostaru

Mostarka Lea Mikulić na svom Facebook profilu napisala je da je doživjela fizičko, psihološko i seksualno nasilje od strane Irfana Čolakovića i sve potkrijepila fotografijama na kojima se vide ozljede glave. Navodi da joj, iako je već prije sedam mjeseci prekinula vezu s Čolakovićem, od njega i dalje svakodnevno stižu prijetnje. Inače, Irfan Čolaković tehnički je direktor Islamskog kulturnog centra u Mostaru te direktor “Old Bridge Gallery Mostar”

Objavu s Facebooka Lee Mikulić prenosi u cijelosti:

“Svaka treća žena na svijetu je doživjela neku vrstu nasilja od strane partnera. Ja sam bila ta treća. Od nekih vrsti nasilja doživjela sam sve: fizičko, psihičko i seksualno. Odlučila sam da neću više šutjeti. Odlučila sam da se više ne bojim. Iz inata. Sve žene koje su bile u ovoj situaciji znaju koliko je teško izaći iz ovoga. Ne zato što ne želiš, nego zato što ti on ne dozvoljava. Iako sam prekinula tu torturu od veze još prije 7 mjeseci, još uvijek svakodnevno mi stižu poruke, pozivi, prijetnje nasiljem meni, mojoj obitelji i meni bliskim ljudima. Najgore od svega je stid koji još uvijek osjećam. Iako znam da nemam čega da se stidim, da nisam ja kriva. Ali stid i dalje postoji i to je karta na koju igra – prijetnje intimnim fotografijama uzetim protiv moje volje i pod prinudom, su česte. Nisam uspjela iz prve. Pala sam nekoliko puta. Govorila mu sve što je želio da čuje, samo da me ne bi opet ozlijedio. Ni mene, ni moju obitelj. Bilo me je strah, a strah me je paralizirao. Ali ne želim i ne mogu više tako. Želim da ovo sve prestane i da krenem dalje od ove noćne more. Žene, djevojke, čuvajte se. Irfan Čolaković je predator i manipulator najgore vrste, i nije jedini. Ovom objavom dižem svoj glas protiv svih njegovih laži o savršenoj ljubavi i vezi. Čak i sva ta silna tobožnja romantika je još jedan njegov način maltretiranja mene. Molim vas za potporu i podršku: prijavite svaku njegovu objavu koju vidite. Na sreću, ovaj put, nisam sama. Irfane, ako ovo sve ne prestane ovog trenutka, vidimo se na sudu. Nećeš me slomiti”, napisala je Lea Mikulić.

Svaka treća žena na svijetu je doživjela neku vrstu nasilja od strane partnera. Ja sam bila ta treća. Od nekih vrsti…

Posted by Lea Mikulic on Sunday, March 15, 2020

Facebook prepucavanja

Čolaković je u proteklih par sati na svom Facebook profilu objavio više fotografija na kojoj su on i Lea Mikulić, a opisi na fotografijama su provokativni.

Primjerice, Jer Ljubav nije za “100 lira u 100 vira”!!! ❤️❤️❤️

Ili pak “Nije ona “osjetila novac” nego je “to od ljubavi jače”!! ❤️

 

Kćer Zorana Mikulića

Lea Mikulić, inače, je kćerka Zorana Mikulića, savjetnika Željka Komšića i bivšeg predsjednika Županijskog odbora SDP-a HNŽ. Mikulić je iz SDP-a izbačen kada je postao savjetnik drugog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Čengić u društvu Nelsona, Cormack, Inzka, Izetbegovića i Kaplana

U ovoj priči posebno je zanimljivo da je Irfan Čolaković izgradio reputaciju uglednog građanina koji obavlja odgovorne funkcije. Obavljajući javne dužnosti Čolaković se susretao s trenutnim veleposlanikom SAD-a u BIH, Ericom Nelsonom, ali i bivšom američkom veleposlanicom Maureen Cormack.

Osim s američkim dužnosnicima Čolaković je na društvenim mrežama objavljivao fotografije s predsjednikom SDA, Bakirom Izetbegovićem, kojega je oslovio voljenim predsjednikom. Također, Čolaković je nedavno na Facebooku objavio fotografiju sa Salmirom Kaplanom, bivšim visokim dužnosnikom SDA, koji je na Općinskom sudu u Čapljini osuđen na dvije godine zatvora zbog nasilnog prekidanja izbora u Stocu te napada na članove Općinskog izbornog povjerenstva.

Hoće li institucije reagirati?

Ostaje vidjeti hoće li objava Lee Mikulić biti dovoljan poticaj da nadležne institucije reagiraju i slučaj istraže do kraja te pošalju poruku kako se nasilje nad ženama, ali i svaki drugi oblik nasilja ne može tolerirati, prenosi Hrvatski Medijski Servis.