Published On: Sub, stu 4th, 2017

ŠOKANTNO OTKRIĆE Hrvatska i Srbija čuvaju Saddamove migove: Čak 18 aviona bivšeg iračkog diktatora zarobljeno je u hangarima!

“Mislim da bivša Jugoslavija još duguje Iraku obnovu i isporuku tih aviona. Ti avioni sad su neupotrebljivi i Irak je davno odustao od njih, a u njih se sada jednostavno ne isplati više ulagati.”, otkrio je vojni komentator

Uoči rata na području bivše Jugoslavije, početkom 90-ih, iz Iraka je stiglo 18 aviona tipa Mig 21 i Mig 23. Trebalo ih je, prema ugovoru s tadašnjim predsjednikom Saddamom Husseinom, popraviti i obnovljene dostaviti natrag Bagdadu, ali to se nikada nije dogodilo…

U Zagreb i Beograd stiglo je deset aviona Mig 23 i osam lovaca Mig 21, ali u – sanducima.

“Jedan dio aviona stigao je u Veliku Goricu, a ostale smo prebacili u Beograd. Budući da su bili u dijelovima, ti u Hrvatskoj vjerojatno su još tamo, a većina ovih kod nas također su rastavljeni i nalaze se u Pančevu”, otkrio je Miroslav Lazanski za Alo, prenosi 100posto.hr. 

“Mislim da bivša Jugoslavija još duguje Iraku obnovu i isporuku tih aviona. Ti avioni sad su neupotrebljivi i Irak je davno odustao od njih, a u njih se sada jednostavno ne isplati više ulagati.”, otkrio je vojni komentator za portal i predložio:

“Trebali bi ih darovati muzejima, pa da se napravi jedna lijepa kolekcija”.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x