Published On: Mon, Mar 13th, 2017

Šokantni status novinarke BHRT-a| Ika Ferrer-Gotić: Bagro bošnjačka, srpska i hrvatska zbog vas se moje dijete pokušalo objesiti

Ika Ferrer-Gotić, novinarka BHRT-a, objavila je šokantan status u kojem navodi da je njena 11-godišnja kćer pokušala izvršiti samoubojstvo. Iz njene objave očito je da je djevojčica bila izvrgnuta vršnjačkoj diskriminaciji i maltretiranju po rasnoj i nacionalnoj osnovi.

Njezin post prenosimo u cijelosti i u izvornom obliku:

– Zdravo, bagro bošnjačka, srpska i hrvatska! Zdravo, balije, četnici i ustaše! Zdravo, mrzitelji, hajvani, besposleni i retardi! Ili kako god se volite nazivati samo kako biste izbjegli nazivati se “ljudima”, “građanima”, “sunarodnjacima”.

Zdravo vama kojima su anarhija i bezakonje štit i zdravo vama koji mislite da ste najpametniji, a niste se makli milimetar s mjesta.

Ovo je Sacha. Njoj je 11 godina. Inače, moja kćer.

Da, ta o kojoj ste godinama slušali u medijima. Djevojčica kojoj su prvi dan škole, te neke 2011. godine, nanosili tjelesne povrede jer ima drugačiju boju kože, jer je lijepo odgojena i jer je moja kćer.

Moja, one o kojoj ništa ne znate, a trošite vrijeme nagađajući. Sacha. Dijete koje je svakodnevno trpilo teške verbalne napade.

Dijete kojem ni uprava škole nije pomogla jer je to sve bilo ‘dječije’. I tako to traje šest punih godina.
Upravo ta Sacha je u četvrtak pokušala da izvrši samoubistvo.

Počeli slušati?

Imam vašu pažnju?

Možda i imam, jer se nadam da ne spavate sada kada ste ubili malog Mahira Rakovca, pa kada ste Dubravka Lovrenovića u roku dvije godine strpali pod zemlju, a sada Alisu Mahmutović šaljete na ispraćaj.

Vi, društvo zadnjeg reda, počinili ste etničko čišćenje.

Pokušavate isto s mojom porodicom?

Kada kažem ‘vi’, mislim na vas, bagro neobrazovana, koja tipkate po forumima javno bez cenzure, a onda to naša djeca čitaju i za razliku od nas odraslih koji to i ne čitaju ili to smatraju odlikom neukih, misle da takvi komentari zaista nešto i znače.

Pitam vas, s obzirom da nemate hrabrosti to činiti imenom i prezimenom, jer ste kukavice prvog ranga, zašto odgajate svoju djecu da vam budu ista ta bagra bez imalo dostojanstva?

Zar ste toliko neuki da ne uviđate da to što činite nekoga može koštati života?

Zar je moguće da takve gliste kao vi gmižu po ovom bosanskom tlu?

Vi i vaši izrodi koje zovete djecom, a koja su odraz vas gmizavaca i van vašeg cirkusa kojeg nazivate domom?

Nećete uzeti moju porodicu, nećete dirati moju djecu. Ja ću se boriti, a vi nastavite tako. Vi ste samo odraz vašeg neuspjeha, nezadovoljstva, jada, neodgoja.

Hajde, pišite, trošite svoje vrijeme, i kao što moj prijatelj Tomislav Cvitanusic kaže: “Zato ste vi dolje, a mi gore. I vi nikada nećete biti mi! Samo zato što niste shvatili svrhu vašeg jadnog postojanja.”

Ja bih se stidjela da sam na vašem mjestu, ili u najboljem slučaju da sam tako nisko pala kao što ste vi, konopac i prva vrba. Nema tu rehabilitacije, napisala je Ika Ferrer-Gotić na Facebook-u.

/Republikainfo.com/