Published On: Čet, pro 3rd, 2020

Šokantne vijesti o Maradoninoj smrti ne prestaju curiti: Njegovateljici su naredili da mu ne smije prilaziti

Smrt  Maradone i dalje je u centru pažnje svjetskih medija.  Posljednjih dana uveliko se priča o tome da bi čuveni Argentinac i dalje bio živ da je imao primjerenu njegu.

Nakon što je bolničarka koja je bila angažirana da u kući brine o stanju čuvenog nogometaša poslije operacije glave  privatnoj tvrtki za koju radi prvo poslala izvještaj da je ujutro “redovno obilazila Maradonu”, ali je potom u dva odvojena iskaza istražnim organima kazala da, ipak, uopće nije to činila, oglasio se i njen odvjetnik.

On je najprije izjavio da je slavni majstor nogometa po dolasku iz bolnice pao, povrijedio glavu, a nitko ga potom nije odveo na pregled, a sada je iznio nove šokantne podatke.

Prema njegovim riječima, lječnici su naredili  njegovateljici da uopće ne prilazi Maradoni, a kamo li da mu provjerava vitalne životne funkcije.

– Njoj su dani naputci vezani za psihijatrijske lijekove, od strane psihijatra, a imala je i jedan razgovor sa osobnim Maradoninim lječnikom. Bila je… da tako kažem, “oslobođena obveza da bude u kontaktu sa pacijentom”, počeo je odvjetnik Bakve priču za lokalni argentinski list.

On je optužio psihijatra, doktoricu koju smatra odgovornim što bolničarka Dajana nije brinula o Maradoni kao što bi to inače trebalo da je slučaj prema svim medicinskim propisima.