Published On: Ned, ruj 27th, 2015

ŠOKANTNE TEZE LIDERA BRITANSKE OPORBE 'Osama nije kriv za 11. rujna, sve su izmanipulirali, stvara se novi svjetski poredak'

Novoizabrani lider britanskih laburista, druge po snazi političke stranke u Ujedinjenom Kraljevstvu, smatra da su teroristički napadi 11. rujna 2001. godine na New York i Washington zapravo ‘manipulirani’ kako bi se prikazalo da je za njih odgovoran Osama bin Laden i tako omogućilo Zapadu da krene u rat u Afganistanu, piše Telegraph.

Taj list navodi da je Jeremy Corbyn u članku koji je još 2003. godine napisao za ljevičarski dnevnik ‘The Morning Star’, okrivio bivšeg američkog predsjednika Georgea W. Busha i bivšeg britanskog premijera i tadašnjeg lidera laburista Tonyja Blaira da su iskoristili napade 11. rujna samo kako bi pokrenuli rat.
‘Povjesničari će s velikim interesom proučavati manipulaciju vijestima kojoj smo svjedočili proteklih godinu i pol. Nakon 11. rujna, vrlo su glasne bile tvrdnje da su za napad odgovorni bin Laden i al-Qaida. To se ubrzo pretvorilo u napad na talibane i zatim, suptilno, u promjenu režima u Afganistanu’, pisao je 2003. godine Corbyn.
U nekim drugim člancima, dao je za naslutiti da podržava kontroverzne teorije zavjere o ‘novom svjetskom poretku’. Tako je još 1991. godine u glasilu ‘Labour Briefing’ napisao da je tadašnji Zaljevski rat bio prvi čin stvaranja novog svjetskog poretka. U sljedećim je godinama u nekoliko drugih tiskovina također spominjao ovu teoriju.
Sve ovo u javnost izlazi netom prije stranačke konvencije, na kojoj će Corbyn pokušati ujediniti posvađane frakcije i spriječiti veliki raskol pred kojim su se njegovim izborom za lidera našli laburisti. Očekuje se da će na toj konvenciji nekoliko laburističkih zastupnika u britanskom parlamentu javno u svojim govorima reći da je njihova stranka s Corbynom na čelu naprosto osuđena na izborni poraz.
Corbyn je godinama bio na ekstremno lijevim marginama Laburističke stranke, a njegova je pobjeda mnogima bila iznenađenje. Posljednjih se dana suočava s čitavim nizom kritika na račun svojih stavova i svoje prošlosti, a napadaju ga i s desnice, a i iz laburističkih redova.
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare