Published On: Ned, ruj 20th, 2015

ŠOKANTNE SCENE Žene bez milosti išibane zbog predbračnog seksa, rulja s užitkom sve promatrala

Tri žene i 14 muškaraca uhićeno zbog seksualnih prekršaja i kockanja javno je išibano ispred džamije u indonezijskoj provinciji Aceh, jedinoj u toj državi koja ima pravo provoditi islamski šerijatski zakon. Unatoč tome što je javno bičevanje zbog kršenja iznimno strogih zakona uobičajeno, rijetko je da se žene šibaju zbog prekršaja.
Homoseksualni odnosi, kockanje i uživanje u alkoholu već su bili kažnjivi šibanjem u Acehu koji je počeo provoditi šerijatski zakon nakon što im je odobrena posebna autonomija 2001. godine. Bio je to pokušaj središnje vlasti u Jakarti da uguši dugotrajnu pobunu separatista.
Posljednih je godina cijeli niz novih islamskih zakona uvedeno u Acehu. Tim su potezom na sebe navukli bijes grupa za zaštitu ljudskih prava.
Ranije je ove godine Aceh zabranio ženama pristup u objekte koji nude zabavne sadržaje poslije 23 sata osim ako nisu u pratnji muža ili muškog člana obitelji. Aceh je također zabranio nevjenčanim muškarcima i ženama da se zajedno voze na motorima.
Više se od 90 posto Indonežana deklariraju kao pripadnici muslimanske vjeroispovjesti, no velika većina prakticira umjereni oblik islama, prenosi Juatarnji list./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare