Published On: Uto, pro 16th, 2014

SOCIOPAT NE STAJE: Dok mu se pokradeni i gladni radnici smrzavaju u smjenama, mesar licemjerno poručuje kako bi im se rado pridružio

Pokradeni radnici klana Lijanović prespavali su prvu noć pred tvrtkom koja ih je godinama pljačkala.Od jučer prosvjeduju u tri smjene.

U svakom trenutku ispred upravne zgrade mogu se  susresti po 30-ak radnika koji se nadaju kako će dobiti svoje zaslužene plaće izvještava portal abcportal.info. Danas su planirali podignuti i šator kako bi lakše podnijeli hladnoću, ali ih je u toj namjeri spriječila kiša, pa su se sklonili pod nadstrešnicu nekadašnjeg Lijanovićeva diskonta. Također, donijeli su i toplu kavu i čajeve kako bi se osvježili toplim napitkom dok pada hladna jesenska kiša.

I dok mediji prenose činjenično stanje s terena, Jerko Lijanović i dalje tvrdi da  on nema pojma tko su ti ljudi, te da bi im se on rado pridružio da ga puštaju iz Sarajeva. Ovaj ljigavi i nadasve licemjerni istup nije osudio niti jedan sveprisutni intelektualac u BIH , niti jedna udruga koja se bavi radničkim pravima a niti stranke laburističke provinijencije ne šalju potpore ovim ljudima. Drugim rječima radnike vlastite propale firme Lijanović je tretirao kao stoku a čini se da ih kao stoku tretiraju i BH institucije. Toliko o onoj priči da smo svi jednaki i svi jednako ugroženi. Čak i u nevolji nismo isit.

 

– Ne planiramo odustati od naših zahtjeva. Nećemo se ponašati vandalski, ali smo sigurno ustrajni ovdje ostati do krajnjih granica, pa i na sami Božić i božićne blagdane, rekao je za ABCportal, jedan od prosvjednika koji je upravo zamijenio kolegu na smjeni.

Prosvjednici su komentirali i jučerašnju izjavu dopredsjednika Boljitka i većinskog vlasnika kompanije Lijanovići d.o.o. Jerke Ivankovića Lijanovića, koji je istaknuo kako ih podržava iako, kako je ponovio, nisu njegovi radnici, već radnici tvrtki koje su unajmile prostor u njegovoj kompaniji.

– Dosta je nama njegovih laži, na to smo naviknuli godinama. Nadamo se kako će odgovarati za sve loše što je nanio nama i našim obiteljima koje su radi njega ostale bez kruha, poručila je ogorčena bivša radnica i ponovila kako je uvijek časno obavljala svoj posao u nadi kako će joj biti plaćeno.

– Uvijek sam pošteno radila i izvršavala svoju radnu obvezu u nadi kako ću dobiti plaću za svoj rad. Plaće su redovito kasnile, ali bi nam isplaćivao ponešto nakon 2-3 mjeseca rada. Tako nas je samo zavlačio i primoravao da nastavimo rad, dodala je.

Svi ulazi i vrata Lijanovićeve kompanije su i danas zatvorena. U jednom trenutku su se pojavila tri osobe koje su, uz salve zvižduka i povika prosvjednika, na sporedna vrata kompanije iznosili kompjutere i papire iz kompanije.

poskok.info

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare