Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

SOCIJALNA OSVIJEŠTENOST, JEDNAKOST, SOLIDARNOST: Lagumdžijini dečki u Brazil o “našem trošku” u vrijeme poplava

Must Read
Lagumdžija je za vrijeme obnašanja dužnosti ministra mogao potrošiti nevjerovatnih dvije tisuće KM telefona mjesečno, dok je njegova zamjenica Ana Trišić-Babić imala pravo na trošenje “skromnih” tisuću KM telefona.
Građani BiH platili su ukupno 37.978 KM za putovanje tri uposlenika Ministarstva vanjskih poslova BiH na Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu. Na čelu Ministarstva u tom trenutku nalazio se donedavni ministar i predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija.

Iako su dužnosnici u BiH tvrdili kako na Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu putuju o vlastitom trošku, izvještaj o radu Ministarstva vanjskih poslova BiH govori suprotno.

“Zbog rada u konzularnom uredu tijekom Svjetskog prvenstva u nogometu u Brazilu organiziran je boravak za tri zaposlenika iz Ministarstva. Ukupni izdaci po
fakturi dobavljača su iznosili 37.978 KM, a odnose se na avionski prevoz (15.450 KM), hotelski smještaj (15.528 KM) i troškove zakupa ureda (7.000 KM). U
skladu sa izdanim nalozima isplacćene su dnevnice zaposlenima u iznosu od 6.579 KM”, stoji u izvještaju Ureda za reviziju institucija BiH.

Dodaju kako im tijekom obavljanja revizije nisu prezentirane nikakve informacije o potrebi za boravkom tri zaposlena tijekom cijelog perioda trajanja prvenstva.

“Također nam nije prezentirana ni informacija o broju obavljenih konzularnih radnji tijekom boravka u Brazilu”, piše u Izvještaju čije je dijelove objavio Klix.

Revizori su stava kako ovakav način boravka nije opravdan s obzirom na to da su događaju nazočili i uposlenici bh. veleposlanstva u Washingtonu koja nerezidentno pokriva Brazil i koja je mogla osigurati uvjete za nesmetan boravak i povratak bh. građana u BiH u slučajevima nepredviđenih situacija.

Zanimljiv je podatak da su izdaci telefonskih i poštanskih usluga Ministarstva ostvareni u iznosu od 1.119.641 KM.

Lagumdžija je za vrijeme obnašanja dužnosti ministra mogao potrošiti nevjerovatnih dvije tisuće KM telefona mjesečno, dok je njegova zamjenica Ana Trišić-Babić imala pravo na trošenje “skromnih” tisuću KM telefona.

Ministarstvo vanjskih poslova raspolagalo je ukupno sa 97 automobila, a kao i prethodne godine, za vozilo koje koristi ministar evidentirana je upotreba za vrijeme godišnjeg odmora.

Za plaće u diplomatsko konzularnim predstavništvima BiH izdvojeno je više od 12,6 milijuna KM u 2014. godini, a za naknade bh. diplomata više od 9,5 milijuna KM.

Podsjećamo i Lagumdžija je imao namjeru putovati na Svjetsko nogoometno prvenstvo u Brazilu, ali su ga u tom naumu spriječile katastrofalne poplave koje su zadesile BiH.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Ako Kamala Harris zamijeni Bidena, istraživanje pokazuje da bi se vodstvo Trumpa u anketama samo povećalo

Nakon katastrofalne izvedbe predsjednika Joea Bidena u debati, istraživanje je pokazalo da bi se, ako ga demokrati odluče zamijeniti...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -