Published On: Uto, sij 13th, 2015

SNSD zatražio da razrješenje Džaferovića bude na dnevnom redu

Predsjedavajući Kluba zastupnika SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je  da je ovaj klub danas uputio zahtjev da se u dnevni red 3. sjednice Zastupničkog doma uvrsti donošenje odluke o razrješenju Šefika Džaferovića dužnosti predsjedavajućeg Doma.

“Očekujem da će Kolegijum Zastupničkog doma, u kome, osim Džaferovića, sjede i Mladen Bosić i Borjana Krišto, najozbiljnije razmotriti naš zahtjev i da će ta točka biti uvrštena u dnevni red 3. sjednice Zastupničkog doma”, rekao je Košarac.

On je ponovio stav prema kome članovi Kluba zastupnika SNSD-a smatraju da Džaferovića treba smijeniti zbog optužbi da je počinio krivično djelo prikrivanja ratnog zločina nad Srbima u proteklom ratu, ali i zbog zloupotrebe službenog položaja u izjavama u kojima je pokušao negirati 9. siječanj, Dan Republike Srpske.

“S obzirom na činjenicu da je potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo iznio ozbiljne i utemeljene optužbe u vezi s ratnom prošlošću gospodina Džaferovića, kao i s obzirom na to da je Džaferović u svojim izjavama o Danu Republike Srpske, koje je dao bez konsultacija s druga dva člana Kolegijuma, izašao iz okvira Ustava BiH i entitetskih ustava s ciljem narušavanja Daytona i podizanja međunacionalnih i međuentitetskih tenzija, smatramo da Džaferović ne može više obavljati funkciju predsjedavajućeg Doma, niti može predstavljati taj dom”, upozorio je Košarac.

On je dodao da očekuje da će svi zastupnici najozbiljnije shvatiti ovaj zahtjev SNSD-a i da će ga podržati u cilju što hitnijeg otkrivanja istine o optužbama protiv Džaferovića i očuvanja digniteta institucije parlamenta BiH.

“Očekujem da će naš zahtjev dobiti podršku zastupnika SDS-a, PDP-a i NDP-a, čime bi te stranke, a posebno predsjednik SDS-a Mladen Bosić, pokazale da im je više stalo do zaštite interesa Republike Srpske i srpskog naroda, nego do fotelja u koje su zasjeli ili će zasjesti”, poručio je Košarac.

Srna

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare