Published On: Sri, ruj 13th, 2017

SNSD TVRDI: Političko Sarajevo, Soros i referent Yee osmislili rušenje NSRS-a

Savez nezavisnih socijaldemokrata / SNSD / upozorio je da je nasilnim prekidom rada Narodne skupštine Republike Srpske Savez za promjene krenuo u najopasniju avanturu do sada – rušenje parlamentarne demokracije, a time i Republike Srpske.

Ovaj, do sada, neviđen akt nasilja prema demokraciji, potvrdio je da njihovo djelovanje nije ni opozicionio, ni alternativno, ni ideološko i što je najvažnije – sve što rade, rade bez podrške javnosti, koja je prije samo godinu dana na lokalnim izborima u Republici Srbija je rekla što ona misli o njihovim akcijama “, navodi se u priopćenju.

Iz SNSD-a naglašavaju da su “akciju nasilnog zauzimanja parlamenta osmislili dio političkog Sarajeva, ekipa Georgea Sorosa i njegovog referenta Hoyt Yeea, koja je stigla u Republiku Srpsku, i dobro poznata veleposlanstvo u Sarajevu”.

“Politički Sarajevo želi uništiti Republiku Srpsku, osoblje veleposlanstva želi uništiti Milorada Dodika i SNSD. Što žele SDS, PDP i NDP? Pošto nemaju prodršku javnosti, i to im je očito stavljeno do znanja, predloženo im je da krenu u rušenje najvažnijeg mjesta u državi – Narodne skupštine “, navodi se u priopćenju.

SNSD poziva sve oporbene zastupnike u Narodnoj skupštini Republike Srpske da se puste avantura i vrate u okvire normalnog ponašanja i parlamentarnoj raspravi iz koje je uvijek kao pobjednik izlazila Republike Srpske, ma tko bio vlast ili oporba.

“Sve nas tjera da nas odstupimo od osnovnog cilja očuvanja države i njegovih demokratskih institucija”, rekli su iz SNSD-a.