Published On: Sri, ruj 13th, 2017

SNSD: SzP krenuo u najopasniju avanturu, rušenje Republike Srpske

Savez nezavisnih socijaldemokrata upozorio je da je nasilnim prekidom rada Narodne skupštine Republike Srpske Savez za promjene krenuo u najopasniju avanturu do sada – rušenje parlamentarne demokracije, a time i Republike Srpske.

“Ovaj, do sada, neviđen akt nasilja prema demokraciji, potvrdio je da njihovo djelovanje nije ni oporbeno, ni alternativno, ni ideološko i što je najvažnije – sve što rade, rade bez podrške javnosti, koja je prije samo godinu dana na lokalnim izborima u Republici Srpskoj rekla što misli o njihovom djelovanju”, navodi se u priopćenju SNSD-a.

Iz SNSD-a naglašavaju da su “akciju nasilnog zauzimanja parlamenta osmislili dio političkog Sarajeva, ekipa Georga Sorosa i njegovog referenta Brajana Hoyt Јeea, koja je stigla u Republiku Srpsku, i dobro poznato veleposlanstvo u Sarajevu”.

“Političko Sarajevo želi uništiti Republiku Srpsku, osoblje veleposlanstva želi uništiti Milorada Dodika i SNSD. Što žele SDS, PDP i NDP? Pošto nemaju prodršku javnosti, i to im je očito stavljeno do znanja, predloženo im je da krenu u rušenje najvažnijeg mjesta u državi – Narodne skupštine”, navodi se u priopćenju.

SNSD poziva sve oporbene zastupnike u Narodnoj skupštini Republike Srpske da se okanu avantura i vrate u okvire normalnog ponašanja i parlamentarnoj diskusiji iz koje je uvijek kao pobjednik izlazila Republike Srpske, ma tko bio vlast ili oporba.

“Sve drugo udaljava nas od osnovnog cilja – očuvanja države i njenih demokratskih institucija”, poručili su iz SNSD-a./HMS/