Komšić je u Ujedinjenim narodima iznio neusuglašen stav Predsjedništva BIH. Time je obesmislio smisao Predsjedništva. Proglasio se Predsjednikom BIH koji ne treba konzultacije druga dva, da bi nešto govorio u NewYorku. Time je službeno otvorena Pandorina kutija u BIH. Dodik više nikada neće morati tražiti dozvolu Komšića ili Džaferovića da bilo što govori u ime […]

" />
Published On: Sri, ruj 25th, 2019

Smrt institucije Predsjedništva BIH. I što dalje…

Komšić je u Ujedinjenim narodima iznio neusuglašen stav Predsjedništva BIH. Time je obesmislio smisao Predsjedništva. Proglasio se Predsjednikom BIH koji ne treba konzultacije druga dva, da bi nešto govorio u NewYorku.

Time je službeno otvorena Pandorina kutija u BIH. Dodik više nikada neće morati tražiti dozvolu Komšića ili Džaferovića da bilo što govori u ime Predsjedništva. Pozvat će se na Komšićevu praksu.

Jučer je načinjen jako ozbiljan presedan o kojem Sarajevo šuti a i Banja Luka ne reagira oštro kako bi se na prvu očekivalo. Premda se Dodikova reakcija u medijma prenosi kao ljutita ona to nije. Dodik je svjestan što je Komšić uradio.

U svojoj reakciji Dodik ponavlja, kako je Komšić nametnut kao prevara Hrvatima .I tu se vara. Da bi netko bio prevara, on prvo mora imati početni kapacitet povjerenja među Hrvatima, potom fazu razočarenja, potom status onog koji je prevario.

Ne. Komšić nije prevara Hrvata. Tu se Dodik vara. Komšić je već treći mandat otvoreno, brutalno, političko, fizičko i psihičko nasilje nad Hrvatima. Nasilje, koje nakon što se završi, imenovanjem, prestaje s torturom nad Hrvatima i okreće se prema kome? Upravo prema Srbima.

Hrvati su za tu vrstu institucije premalen faktor da bi ih se nakon imenovanja Komšića dodatno ponižavalo. To bi tek bilo iživljavanje.

Preuzimanjem 2/3 institucije i ovlasti Predsjedništva Komšić je postao u prvom redu srpski, a tek onda hrvatski problem.

2/3 minutaže za govornicom, 2/3 diplomacije, 2/3 energije Predsjedništva, dovođenjem Komšića koristi se protiv Dodika. I Dodik to zna.

To ne znaju tek Mektići, SDS-ovci i slični koji bi sutra za malo milosti, i zaborava o tome tko su i što su činili u prošlosti, vrlo rado potpisali građansku RS i građansku FBIH, ono što stoji u Deklaraciji SDA, nadajući se da će time napadi iz Sarajeva stati, a potom bi od Srba i Srpske načinili nove Hrvate u BIH. Novih 25% za novu majorizaciju.

Predsjedništvo BIH , najvažnija kohezivna institucija BIH srušena je , simbolično, u zemlji u kojoj je i nastala.

Dodik to zna. I svi mi to znamo.

Mali zet, malo se previše kofrčio. Netko ga je morao upozoriti što čini.

Od jučer, sve će u BIH biti drugačije.