Published On: Pet, lis 18th, 2019

Smjernice za utvrđivanje najboljeg interesa djeteta predstavljene u Ljubuškom

Jedinstveni vodič za profesionalce “Smjernice za procjenu i utvrđivanje najboljeg interesa djeteta” predstavljen je u četvrtak u Ljubuškom.

U njegovu realizaciju utrošeno je više od godinu dana, a projektne aktivnosti koordinirali su Grad Ljubuški i udruga “Naša djeca” Sarajevo.

Cilj kreiranja Smjernica je pomoć svim organima, tijelima i drugim donositeljima odluka u čijoj nadležnosti je direktno ili indirektno osiguranje ostvarivanja i zaštite prava djeteta, istaknuto je na promociji.

Govoreći o ovom dokumentu, jedna od autorica Katica Artuković iz Županijskog suda u Širokom Brijegu istaknula je kako je multidisciplinarnost najveća vrijednost ove publikacije te da je ovo prvi ovakav priručnik u BiH.

-Riječ je o jednom multidisciplinarnom pristupu na kojem su radili stručnjaci iz javnih politika, zdravstva, pravosuđa… Oni su u kompilaciji dali svoja razmišljanja utemeljena na iskustvu rada s djecom, što je to što trebamo uzimati u obzir u bio kojoj vrsti postupka kad su djeca u pitanju – kazala je Artuković, napomenuvši kako će se iduće godine u Ljubuškom raditi i edukacije na tu temu.

Koordinatorica mreže “Snažniji glas za djecu” Berina Ceribašić naglasila je kako se u ovaj proces krenulo na inicijativu Vijeća za djecu BiH 2016. godine./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare