Smiješnih 100 KM kazne za napad na novinara pred mostarskom Vijećnicom

Općinski sud u Mostaru je na zahtjev Linije za pomoć novinarima Udruženju BH novinari dostavio presudu iz veljače 2020., u kojoj se navodi da je muškarac inicijala I.Z. novčano kažnjen zbog napada na novinara i aktivistu Huseina Oručevića.

Podsjetimo, aktivist i novinar Husein Oručević napadnut je 18. lipnja 2019. na parkingu iza Gradske vijećnice u Mostaru, kada su mu dvije osobe najprije uputile verbalne prijetnje i pogrdne riječi, a potom je jedan od njih prosuo bocu vode po novinaru i diktafonu koji je držao u ruci.

”Nisam se odmah osvrtao, ali kako salva uvreda nije prestajala, uzeo sam diktafon i stavio svoju akreditaciju dopisnika poljskog radija, prišavši tim osobama i zatraživši od njih da u mikrofon kažu, odnosno, ponove to što su rekli. Nakon toga je jedan od njih uzeo bocu vode i prosuo je po meni i diktafonu, koji mi je u potpunosti oštećen”, ispričao je tada Oručević za medije.

”Općinski sud u Mostaru utvrdio je da je u ovom slučaju Ivan Zovko prekršio Zakon o javnom redu i miru HNK, te mu naložio da plati novčanu kaznu u iznosu od 100 KM”, objavilo je udruženje BH novinari.

more recommended stories