Published On: Čet, ruj 16th, 2021
#3rd | By Desk

Smiješnih 100 KM kazne za napad na novinara pred mostarskom Vijećnicom

Općinski sud u Mostaru je na zahtjev Linije za pomoć novinarima Udruženju BH novinari dostavio presudu iz veljače 2020., u kojoj se navodi da je muškarac inicijala I.Z. novčano kažnjen zbog napada na novinara i aktivistu Huseina Oručevića.

Podsjetimo, aktivist i novinar Husein Oručević napadnut je 18. lipnja 2019. na parkingu iza Gradske vijećnice u Mostaru, kada su mu dvije osobe najprije uputile verbalne prijetnje i pogrdne riječi, a potom je jedan od njih prosuo bocu vode po novinaru i diktafonu koji je držao u ruci.

”Nisam se odmah osvrtao, ali kako salva uvreda nije prestajala, uzeo sam diktafon i stavio svoju akreditaciju dopisnika poljskog radija, prišavši tim osobama i zatraživši od njih da u mikrofon kažu, odnosno, ponove to što su rekli. Nakon toga je jedan od njih uzeo bocu vode i prosuo je po meni i diktafonu, koji mi je u potpunosti oštećen”, ispričao je tada Oručević za medije.

”Općinski sud u Mostaru utvrdio je da je u ovom slučaju Ivan Zovko prekršio Zakon o javnom redu i miru HNK, te mu naložio da plati novčanu kaznu u iznosu od 100 KM”, objavilo je udruženje BH novinari.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
10 mjeseci prije

Hayvanluk na svakom ćošku. Dakako, sudstvo je preblago- da ga odere nekoliko stotina kemova po džepu, ne bi mu padalo na pamet da ovo radi u javnosti.