Published On: Tue, Jun 21st, 2016

SMIJEH “SLOBODE”: Kada bi Hrvati blokirali utakmicu BH reprezentacije, u ime borbe za načela pravednosti, bi li ih ovaj dvojac tad nazvao fašistima, ili progresivnima?

Marijan Knezović na svom facebooku povukao je zanimljivu paralelu primjetivši jedan apsurd o kojem se ovih dana šuti. Huligani koji su pokušali blokirati utakmicu u Francuskoj pripadnici su ekstremne desnice. Ni U, a ni svastika njima, nije mrska.

Knezović je komentirao  apsurdnu činjenicu da najveći hrvatski ljevičari danas podržavaju huligane u Francuskoj, za koje se pouzdano zna da koketiraju s ekstremnim nacionalizmom, daleko radikalnijim od onog kakvog isti ti ljevičari svakodnevno napadaju.

Zanimljivo je kako se u Hrvatskoj događa masovan medijski fenomen. Zapravo cijela nacija, sudjeluje u masovnom pranju mozga. U samo par dana, od opće osude ove pojave, nekoliko medija i pera uspjeli su jedan dio hrvatske javnosti natjerati da misle kako je prekid utakmice hrvatske reprezentacije u hrvatskom nacionalnom interesu. Potom su ih uspjeli uvjeriti kako se tu radi o krasnim mladićima kojima je na srcu samo borba protiv korupcije, nisu to dokoličari dakle i džabalebaroši niti ekstremisti niti rasisti, to su ljudi uzvišenih građanskih načela, koji žele  jednakost sviju i pravdu.

Ti autori ne navode činjenicu da gerila koja je pokušala napraviti prekid u 85-oj minuti , u svakodnevnom životu zagovara vladavinu više rase. Pitanje je bi li takvi uopće dali jednom Srni da igra za RH budući da on prema takvima nije uopće dovoljno dobar Hrvat za njih.

Ovo nije prvi put da Ivančić i Dežulović koketiraju s ustaštvom. Informacija koja se također ne može probiti  preko granice, iz metafizičke Bosne u “slobodnu” Hrvatsku je ta, da su njih dvojica pune 4 godine, podržavali Vladu Platforme u Sarajevu, iako su pouzdano znali, a i imali su javno objavljene dokaze da se u prostorijama jedne od vladajućih stranaka (HSP) nalaze biste Ante Pavelića. Oni tada slova o tome nisu napisali. Štoviše kritizirali su i ismijavali one koji su napadali tu vladu. Dakle bili su uz bistu najdražeg im Poglavnika. Sve dok je on, kao što to obično biva s  tim bijednim Poglavnikom, služio pogodno višem autoritetu.

Knezović je napisao: U Hrvatskoj imamo presedansku situaciju. Ljevičari, bivša feralova bojna predvođena Ivančićem i ostatak progresivne klike javno brani vandale koji bakljama i topovskim udarima sramote Hrvatsku u svijetu. Znači, ljevičari brane idiote koji koketiraju s nacizmom i ustaštvom. Najedanput su baklje i petarde postale sredstvo borbe za pravednost, ljudska prava, oružje protiv korupcije koje su u ruke uzeli hrvatski pravednici.

Ako želite zamisliti kontradiktornost situacije zamislite ovo. 12 Hrvata iz srednje Bosne baca baklje i topovske udare za vrijeme utakmice BiH na nekom prvenstvu kako bi ukazali da je savez kriminalan, da se Hrvati ne zovu u reprezentaciju, da reprezentacija ne igra u Hercegovini ili srednjoj Bosni gdje su Hrvati većina već isključivo u mjestima s bošnjačkom većinom i da reprezentacija zajedničke države igra pod zastavom armije koja je ubijala preostala dva naroda.

Pitanje za milijun dolara: Da li bi ti Hrvati za Ivančića, Dežulovića, Tomića i ekipu bili hrabri borci protiv diskriminacije i heroji ili radikalni i primitivni hrvatski ustaše i vandali iz BiH? Bi li ih feralova bojna branila i glorificirala ili bi ih razapela na stup srama i proglasila nacionalističkim kretenima?

Joj, kako priče mogu biti zanimljive kada promijenimo likove.