Published On: Fri, Feb 14th, 2020

SMANJUJE SE NASILJE: SAD i talibani postigli dogovor

SAD i talibani postigli dogovor o smanjenju nasilja u Afganistanu”Sjedinjene Države i talibani postigli su dogovorni prijedlog sedmodnevnog smanjenja nasilja”, izjavio je Esper na konferenciji za novinare u sjedištu NATO-a u Bruxellesu.

Američki ministar obrane Mark Esper izjavio je u četvrtak da su Sjedinjene Američke Države i talibani dogovorili prijedlog za sedmodnevno smanjenje nasilja u Afganistanu.

Izvori su kazali Reutersu da bi mirovni plan između SAD i talibana mogao biti potpisan u ovom mjesecu ukoliko talibani značajno umanje nasilje, što bi moglo dovesti do eventualnog povlačenja američkih vojnika iz Afganistana.

”Sjedinjene Države i talibani postigli su dogovorni prijedlog sedmodnevnog smanjenja nasilja”, izjavio je Esper na konferenciji za novinare u sjedištu NATO-a u Bruxellesu.

”Danas sam ovdje kako bi konzultirao saveznike po tom pitanju, i imali smo niz produktivnih bilateralnih i kolektivnih sastanaka o putu naprijed”, dodao je čelnik Pentagona, prenosi Reuters.

Madridsko sjedište američke kompanije Amazon.com Inc. privremeno je evakuirano u četvrtak nakon prijetnje bombom koja se pokazala lažnom, javila je španjolska policija.

”Bila je to lažna uzbuna”, rekla je glasnogovornica policije i dodala da su se djelatnici Amazona vratili na svoja radna mjesta. Glasnogovornik Amazona potvrdio je da su se zaposlenici vratili na posao, javio je Reuters.

Policija je poziv primila oko 11:00 sati po lokalnom vremenu, a u zgradi nije pronašla ništa sumnjivo, prenosi španjolski portal Okdiario.

Uredi kompanije Amazon nalaze se u zgradi kompleksa Prado business park u Ulici Ramirez de Prado, nekadašnjem sjedištu telekomunikacijske kompanije Alcatel.