Published On: Pet, stu 8th, 2013

KAŽNJENA VERA DEDIĆ: Službenici u Općini uvjetna kazna od tri mjeseca zatvora

Vera Dedić(56),općinska službenica iz Ljubuškog,nepravomoćno je proglašena krivom i osuđena na uvjetnu kaznu od tri mjeseca zatvora zbog sukoba sa Šteficom Galić(49),suprugom Neđe Galića o kojem je snimljen kontrverzni film „Neđo od Ljubuškog“,zbog kojeg je do sukoba i došlo, piše Večernji list.

Zatvorska kazna neće se provesti ako u roku od jedne godine ne napravi novo kazneno djelo.

U obrazloženju presude,koju je pročitala sutkinja Općinskog suda Ljubuški Katica Artuković,stoji da je Vera Dedić vrijeđanjem,zlostavljanjem i nasiljem prema drugom,drskim i bezobraznim ponašanjem ugrozila građanski mir pri čemu je Štefica Galić lakše tjelesno ozlijeđena što je okarakterizirano kao nasilničko ponašanje.

Do sukoba dvije žene došlo je u večernjim satima 18.srpnja 2012.u svetištu sv.Ante Padovanskog,u dvorištu franjevačkog samostana i crkve na Humcu u Ljubuškom.

Nakon što su se susrele,Vera Dedić se unijela u lice Štefici Galić i rekla joj:Marš odavde,sramotiš ovo svetište!“,stoji u presudi.kada joj je Štefica Galić rekla da se neće udaljiti,Vera Dedić joj je zaprijetila“Marš,da te nisam više nikad vidjela ovdje!“i došlo je do fizičkog obračuna.

Vera Dedić isticala se u svojim javnim istupima i u na prosvjedu protiv prikazivanja filma “Neđo od Ljubuškog”.

Osim uvjetne kazne,Vera Dedić je obavezna platiti Štefici galić 600KM na ime naknade štete za uništene naočale.Presuda je prvostupanjska i na nju se mogu žaliti Vera Dedić i županijski javni tužitelj koji je po službenoj dužnosti pokrenuo postupak.(I.Kaleb)

Ovom presudom demaskirana je i propaganda portala Tačno.net, točnije Amera Bahtijara. Koji je napad Dedićeve na Galićevu opisao ovako: 

Tukli su je do iznemoglosti, Fašista je bilo sedam, a tukle su je dvije osobe. Dok su je ove dvije tukle, ostali su čitali dijelove teksta Ivana Filipčića. Na žalost, ta propaganda, jedna u nizu laži u bildanju cijelog ovog događaja, obišla je svijet.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com