Published On: Pet, velj 5th, 2021

SLUČAJ MEMIĆ Zaštićeni svjedok Tužiteljstva BiH otkriva Dženanove ubojice?!

Novi svjedok Tužiteljstva BiH u slučaju „Dženan Memić“, koji je već dobio status zaštićenoga, mogao bi, kako saznaje “Avaz”, konačno raspetljati klupko i otkriti imena ubojica nesretnog mladića.

Na taj način bi se konačno okončala pravosudno-policijska farsa koja traje već pet godina u ovom predmetu i za koju se sumnja da su u nju umiješani i pojedini kantonalni i državni tužitelji.

Imaju dokaze

Zbog najave postupajućeg tužitelja Tužiteljstva BiH Ćazima Hasanspahića da je ovaj svjedok zatražio zaštitu, “Avaz” saznaje da je već uslijedila panika u krugovima koji su bili izravno uključeni u ovaj slučaj.

Ovaj zaštićeni svjedok, koji je bio na licu mjesta u Velikoj aleji na Ilidži kobne noći, kako stvari stoje, itekako će pomoći Tužiteljstvu da riješi ovaj slučaj. Njegov iskaz već je, tvrde “Avazovi” izvori, potkrijepio mnoge sumnje.

Za sada Tužiteljstvo ne žuri s informacijama, ali dokazi koje su prikupili govore drugačije. Tome u prilog ide i najava proširenja istrage u slučaju Dženana Memića, tako da će se na radaru Tužiteljstva naći još nekoliko policajaca, ali i drugih osoba.

Naime, radi se o policajcima koji su, a za što Tužiteljstvo već ima dokaze, 8. veljače 2016. godine, kada je Dženan nastradao u prisustvu Alise Mutap, netočnim informacijama odveli istragu u pogrešnom smjeru.

Na taj način klupko se u ovom predmetu, nakon što je istragu preuzelo Tužiteljstvo BiH, polako počelo odmotavati. Pojedini policajci, koji su, također, upleteni u ovaj slučaj, uopće nisu bili na dužnosti i oni su predmet istrage.

Pitanje dana

Pitanje je dana kada će SIPA zakucati na vrata novim osumnjičenima. Oni su, kako se sumnja, propustili pravovremeno obavijeste nadležne da je, osim Alise, i Dženan zadobio teške ozlijede, a za koje će se ispostaviti da su smrtonosne. Zbog toga mladiću nije na vrijeme ukazana liječnička pomoć, a što je bilo kobno, kako se kasnije ispostavilo.

Prema informacijama „Avaza“, među osumnjičenima su policajci koji su već svjedočili o ovom slučaju u studenom 2016. godine. No, iskaz zaštićenog svjedoka ključan je za ovaj predmet.

Što znaju Mutap i Dupovac?

Podsjećamo, da su prije nekoliko dana uhićeni Zijad Mutap, otac Alise Mutap, te Hasan Dupovac, bivši šef Sektora za prometne istrage MUP-a Kantona Sarajevo.

Oni se terete za krivična djela organizirani kriminal, nezakonito posredovanje te pomoć počinitelju nakon učinjenja krivičnog djela.

Njima je jučer određen i jednomjesečni pritvor. Ali pitanje je što i koliko zna Dupovac i prema čijem nalogu je radio. Isto važi i za Mutapa./HMS/


uskrs ephzhb