Published On: Ned, pro 22nd, 2019

Slovenska policija izdala tjeralicu za vođom Štajerske garde

Slovenska policija izdala je tjeralicu za Andrejem Šiškom iz Maribora, kontroverznim vođom tzv. “Štajerske straže” jer se nije odazvao na pravomoćan poziv za dosluženje zatvorske kazne, objavili su slovenski mediji.

Šiško je bio osuđen na osam mjeseci zatvora zbog poticanja na nasilnu promjenu ustavnog poretka prilikom postrojavanja svojih pristaša blizu Maribora, no pušten je iz pritvora nakon šest mjeseci i izricanja nepravomoćne presude.

U međuvremenu je njegova žalba na prvostupanjsku presudu odbijena, pa se početkom ovog mjeseca trebao javiti na dosluženje kazne, na što se oglušio pa je policija na svojim internetskim stranicama za njim raspisala tjeralicu.

Šiškova odvjetnica kazala je da je njezin branjenik računao na to da neće morati ponovno u zatvor jer je većinu kazne već odslužio u pritvoru. Iz njemu bliskih krugova mediji doznaju da Šiško i nije dobio službenu poštu u kojoj se navodi da mu je odbijena žalba.

Patroliranje Šiškovih pristaša uz granicu s Hrvatskom, s njegovim objašnjenjem da oni pomažu policiji u pronalaženju ilegalnih migranata ove jeseni uzbudilo je slovensku javnost,

Stoga je slovenska vlada predložila izmjene zakona po kojemu bi se uz granicu civilima zabranilo nošenje oružja ili replika oružja, pa i uniforma ako se ne radi o lovcima ili izviđačima.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare