Published On: Sri, lis 6th, 2021

SLOVENIJA, MALA ZEMLJA ZA ODVRATNE GOVORE: Vidljivo je da ruši Dayton i mrzi Hrvate, no način na koji je to pokušao pravdati je dno…

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, u obraćanju na konferenciji Europske narodne stranke (EPP) u Ljubljani, zahvalio je predsjedniku Donaldu Tusku za sve što čini za Bosnu i Hercegovinu, za vodstvo u zaštiti vrijednosti slobodnog svijeta.

Plašenjem Afganistanom kao uvod

“Naše vrijeme je vrijeme kriza. Najprije smo svjedočili ekonomskoj krizi, zatim migrantskoj i klimatskoj, a sada i zdravstvenoj krizi bez presedana u našoj generaciji. Kriza počinje biti naše permanentno stanje. Više nije novost da živimo u vremenu tektonskih gibanja.

To je zorno potvrdilo povlačenje savezničkih trupa iz Afganistana.

Kolaps tamošnjih institucija i prateća humanitarna kriza otvorili su brojna pitanja. Pokazala se ranjivost Europske unije na globalnoj sceni.

Ovih dana obnavlja se diskusija o strateškoj autonomiji Europske unije. Glasno se ističe potreba EU da bude geopolitički akter, a ne objekt.

Ako govorimo o geopolitičkim ambicijama EU, onda je prvi i najvažniji test upravo zapadni Balkan”, kazao je Džaferović.

Dokažite na Balkanu da ste sila, zaustavite sve osim nas…

Spomenute globalne promjene, dodao je, već imaju snažan utjecaj na regiju; pojedini lokalni akteri se nadaju da bi erozija dosadašnjeg poretka mogla otvoriti prostor za velike “promjene”, što se prije svega očituje u opasnim teritorijalnim pretenzijama.

“Princip nepromjenjivosti granica ugaoni je kamen europskog mira i sigurnosti. Prije dvije godine, liderskom akcijom kancelarke Merkel spriječena je opasna ideja o razmjeni teritorija, čime bi bila otvorena Pandorina kutija. Da su teritorijalne aspiracije još uvijek žive pokazao je i famozni non-paper. Ohrabruje što je međunarodna zajednica jednoglasno osudila ideje non-papera, odredivši ih kao prijetnju miru i međunarodnom poretku. Ali zabrinjava što su se neki lokalni akteri, pa i u Bosni i Hercegovini, usudili otvoreno podržati ideje non-papera. I još uvijek ih nastavljaju promovirati, koristeći sve agresivniju secesionističku retoriku. Oni prijete europskom miru i prkose međunarodnom pravu, ohrabreni krizom globalnog poretka. Ova pojava je toliko opasna da se ne smije šutjeti o njoj. Jer mir je u pitanju”, kazao je Džaferović.

Ako Europska unija želi biti geopolitički subjekt, onda se mora najprije posvetiti ovim procesima koji ugrožavaju mir u njenom najbližem susjedstvu. Odlučno djelovanje u vlastitom dvorištu ključni je uvjet za globalni kredibilitet, naveo je također ovaj član Predsjedništva BiH.

Plodno tlo za širenje straha

Po njegovim daljnjim navodima, već desetljećima europska perspektiva predstavlja najsnažniji okvir za jačanje mira i reformski napredak na zapadnom Balkanu. Brojni iskoraci su napravljeni zahvaljujući nadi i želji država regije za članstvom u Europskoj uniji. Glavni razlog povećanja tenzija i nestabilnosti u regiji upravo je kriza europske perspektive.

Razlog toj krizi, naveo je dalje Džaferović, jesu sve češći glasovi iz nekih država Europske unije, koji osporavaju ideju proširenja, a konkretna potvrda tog raspoloženja je trenutna blokada Sjeverne Makedonije i Albanije. Nakon što je duh kompromisa, koji je simbolizirao Prespanski sporazum, izigran, došlo je do jačanja duha isključivosti u regiji.

Nedavno je jedan dužnosnik iz Bosne i Hercegovine, na političkom forumu u jednoj europskoj prijestolnici, ustvrdio da Bosna i Hercegovina nikada neće dobiti priliku da postane članica Europske unije. A zatim se, u skladu sa svojom nacionalističkom agendom, obrušio na liberalne vrijednosti Europske unije.

“Njegovo ime ne spominjem jer nije važno. Ali je važan duh koji simbolizira. Šireći beznađe po pitanju europske budućnosti, ovakvi akteri skidaju sa sebe bilo kakvu obvezu da poštuju demokratske standarde. Sve češće otvoreno odbijaju provesti 14 preporuka Europske komisije za Bosnu i Hercegovinu. Gašenjem europske perspektive polako se gasi glavni motor pozitivnog kretanja. Ostaje samo besperspektivnost i nepovjerenje, kao plodno tlo za širenje straha i mržnje.

Srbi su problem, blokade bola nastavljaju

Bosna i Hercegovina podržava Zajedničko regionalno tržište, u okviru Berlinskog procesa, podržavamo regionalnu ekonomsku i drugu suradnju, ali ništa ne može biti zamjena za perspektivu članstva u EU.

“Ne želim uljepšavati stvari: trenutno stanje u Bosni i Hercegovini je opasno i zabrinjavajuće. Državne institucije već nekoliko mjeseci ne funkcioniraju jer dužnosnici iz entiteta Republike Srpske odbijaju dolaziti na sjednice. Oni tvrde da je razlog tome Inzkov zakon, ali to nije istina”, rekao je Šefik Džaferović.

Obrazlažući da je Zakon kojim se zabranjuje veličanje ratnih zločinaca i poricanje zločina – civilizacijski i europski zakon, on dodaje da je u direktivama Europske unije, kao i presudama Europskog suda za ljudska prava, jasno rečeno da poricanje zločina i veličanje zločinaca nije sloboda govora već govor mržnje.

Inzkov zakon nije usmjeren ni protiv jednog naroda. Zakon štiti žrtve iz reda svih naroda. Ovaj zakon zabranjuje negiranje genocida i drugih zločina utvrđenih presudama međunarodnih i domaćih sudova. Ovaj zakon zabranjuje slavljenje ratnih zločinaca bez obzira na njihovu etničku ili bilo kakvu drugu pripadnost.

“Inzkov zakon nije razlog trenutnih blokada u Bosni i Hercegovini. On je samo povod i izgovor. Političari iz Republike Srpske provodili su blokade i mjesecima prije Inzkovog zakona. Provode ih već godinama iznalazeći razne povode i izgovore. Jučer su to bile odluke Ustavnog suda koje im nisu po volji; danas Inzkov zakon ili izbor novog visokog predstavnika; sutra nešto drugo. A pravi razlog i cilj je uvijek isti: blokirati rad države, stvarati predstavu da je ona nemoguća i tražiti njeno rasformiranje, u skladu sa secesionističkom agendom kojoj nije do mira i napretka, već do nekih ciljeva iz prošlih stoljeća”, kazao je Džaferović.

Bilo koja država čiji najviši dužnosnici ne bi dolazili na sjednice, ne bi mogla funkcionirati. Tu nije kriva država već ti dužnosnici. Jedina razlika između europskih država i Bosne i Hercegovine jeste što nema domaći mehanizam za sankcioniranje takvih blokada.

Daytonska ravnoteža mu je važna, kaže..

Daytonskim sustavom je zamišljeno da visoki predstavnik bude instanca koja će utvrđivati odgovornost dužnosnika koji opstruiraju rad institucija, a samim time i provođenje Daytonskog sporazuma.

“Pasiviziranje pozicije visokog predstavnika, čemu svjedočimo već duži period, ili njegovo uklanjanje koje neki zagovaraju – imalo bi kobne posljedice. Time bi bila poremećena daytonska ravnoteža! :D:D Brojni mehanizmi blokada i opstrukcija bi ostali u sustavu, a jedini mehanizam deblokade bio bi uklonjen.

Poredio rat u BIH s  Holokaustom

Ured visokog predstavnika nije nikakav presedan već nužna pojava u društvima u kojima je došlo do teških kršenja međunarodnog prava. U Njemačkoj i Austriji je nakon Drugog svjetskog rata postojao Saveznički kontrolni savjet koji je imao znatno veće ovlasti od OHR-a, a donosio je i zakone, među ostalim i one na temelju kojih su procesuirani ratni zločinci. To nije spriječilo ove države da postanu članice Europske unije i države koje danas služe za primjer. Naprotiv. Taj Kontrolni savjet je ugašen nakon ujedinjenja Njemačke. To treba predstavljati i putokaz za Bosnu i Hercegovinu. U trenutku kada bude ostvarena unutrašnja kohezija i funkcionalnost, Bosna i Hercegovina će moći i morati funkcionirati samostalno – zaključio je.

Promjena Daytonskog sporazuma

Naglasio je da izgradnja funkcionalne države je najveći izazov za Bosnu i Hercegovinu.

U tom smislu jedna od ključnih inicijativa je ona za provođenje presuda Europskog suda za ljudska prava u Strazburu, kao jednog od 14 prioriteta iz Mišljenja Europske komisije.

Presuda Sejdić-Finci ne traži da se poveća osjećaj zastupljenosti konstitutivnih naroda u Predsjedništvu, kao što neki sugeriraju.

DŽAFEROVIĆ LAŽE: *Presuda Sejdić Finzi traži da se pripadnicima nekonstitutivnih naroda omogući kandidiranje u Predsjedništvo BIH na način da se omogući da tri konstitutivna naroda u Predsjedništvu može predstavljati građanin bilo koje nacije. Što niti sam Ustav ne zabranjuje.

Naprotiv, Europski sud je konstatirao da konstitutivni narodi već imaju više prava od ostalih. Može se čak reći da su privilegirani u odnosu na ostale. Zato je sud zatražio od Bosne i Hercegovine da osiguramo jednaka prava i građanima koji nisu pripadnici konstitutivnih naroda.

DŽAFEROVIĆ LAŽE: Cilj mu je kršenje prava Hrvata kroz paradno pozivanje na prava manjina. Koje SDA također majorizira u FBIH. Činjenica je da je Europski sud  konstatirao da se sve presude tog suda  mogu implementirati u postojeći ustav

Ako se sada, bez obzira na presudu, kao uvjet postavlja dodatno povećanje osjećaja zastupljenosti jednog konstitutivnog naroda u Predsjedništvu BiH, onda ne govorimo o implementaciji presude Suda iz Strazbura, već o promjeni Daytonskog sporazuma i njegove ravnoteže. U tom slučaju je onda potrebno i reducirati mogućnosti etničkog veta u parlamentima. Konkretno, nužno je reducirati Dom naroda Federacije BiH na status koji ima Vijeće naroda u RS.

Nisu frustrirani Hrvati nego bespomoćna bošnjačka većina ?

Najveća frustracija, dodao je Džaferović, nije u osjećaju nezastupljenosti konstitutivnih naroda, već u osjećaju bespomoćnosti većine građana pred činjenicom da etnički klubovi u parlamentu mogu blokirati donošenje bilo kojeg zakona, pa čak i onih koji nemaju nikakve veze s nacionalnim identitetom ili nekim specifičnim pitanjem koje se tiče konstitutivnih naroda.

*Podsjetimo u Daytonskom sporazumu a i u Washingtonskom, SDA je dva puta potpisala formiranje Federacije BIH kao države s dvodomnim zakonodavnim parlamentom. Teritorijalni federalizam se ujedinuo u institucionalni. Hrvati pristaju na FBIH i 1994 i 1995 samo uz uvjet institucionalnog federalizma i dvodomnog entiteta koji im jamči ravnopravnost. Džaferović hinjski pokušava dokinuti i Washington i Dayton banalizacijom uloge Doma naroda.

Konkretno, u Domu naroda Federacije, jedan etnički klub već tri godine blokira izbor nove vlade i imenovanje suca u Ustavnom sudu, kazao je Džaferović te iznio postulate SDA unitarizma:

  • “Nemoguće je razgovarati o frustracijama bilo kojeg konstitutivnog naroda ako ujedno nećemo rješavati navedenu frustraciju svih građana.
  • Nemoguće je govoriti o kompromisnom rješenju, a ne uzimati u obzir zahtjeve svih aktera.
  • Besmisleno je tražiti ispunjenje zahtjeva jedne političke stranke, a ignorirati sve druge.
  • Kompromis je jedino rješenje.
  • Sve ostalo je slijepa ulica”, zaključio je član Predsjedništva BiH.

On je zahvalio Europskoj narodnoj stranci što stalno dosljedno zagovara politiku proširenja Europske unije.

Govor završio sigurnosnom prijetnjom Europskoj uniji uvođenjem “drugih sila” u BIH?

Zapadni Balkan treba Europsku uniju, ali i Europska unija treba zapadni Balkan.

Svako odgađanje proširenja u nedogled ili osporavanje ideje proširenja – može dovesti samo do destabilizacije, zastoja u reformama te porasta utjecaja drugih sila na ovim prostorima.

To sigurno nije u interesu ni građana Zapadnog Balkana ni građana Europske unije.

Zato je vrlo važno što snažnije nastaviti i u što skorijoj budućnosti završiti proces pune integracije svih zemalja zapadnog Balkana u Europsku uniju.

Radi mirnijeg i prosperitetnijeg Zapadnog Balkana. Radi mirnije i prosperitetnije Europske unije, zaključio je Šefik Džaferović u obraćanju na konferenciji Europske narodne stranke u Ljubljani.

Na kraju ptiamo se  – Zašto EUROPOL nije priveo Džaferovića nakon ovog govora? Ako ne radi govora onda zbog poticanja širenja “drugih sila” po Parizima i  Brusselsima svojim upornim političkim ali i birokratskim djelovanjem? Kroz biznis s putovnicama…

guest
48 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Hrvat iz Bosne
Hrvat iz Bosne
1 mjesec prije

Džaferović je bošnjački “Šešelj”

Anonimac
Anonimac
Odgovori   Hrvat iz Bosne
1 mjesec prije

Koji je lazov srbi sad problem sta ocekivati od sefa mudjahedinima

Phoenix
Phoenix
Odgovori   Anonimac
1 mjesec prije

Gdje srbi da budu problem, pa ono hoce samo uzmu ono sto su u ratu oteli od drugih!

igi
igi
Odgovori   Phoenix
1 mjesec prije

šta su to oteli od drugih…

Phoenix
Phoenix
Odgovori   igi
1 mjesec prije

49 % teritorija Bosne i Hercegovine!
I sami kazu da je rs najveca srpska pobjeda ikad!
Prvi put u istoriji srbija sa zapadne strane Drine!

Arno
Arno
Odgovori   Phoenix
1 mjesec prije

Po zemljišnim knjigama 61% teritorije bih je prije rata pripadalo Srbima, mamlaze!

Phoenix
Phoenix
Odgovori   Arno
1 mjesec prije

Mamlaz te je napravio!
Moja kuca nije bila njihova a ni zemlja

Arno
Arno
Odgovori   Phoenix
1 mjesec prije

Pa ostalo je još 39% teritorije. Što bi tvoja kuća morala biti na srpskoj zemlji, neznalico.

Phoenix
Phoenix
Odgovori   Arno
1 mjesec prije

Zato sto je ostala u rs. Ali sam je zadrzao naravno i obnovio! Zivim cak tu.

Anonimac
Anonimac
Odgovori   Phoenix
1 mjesec prije

Zar nisi ugrozen pa zivis u RS KAKO TO ZAR SMIJES

Phoenix
Phoenix
Odgovori   Anonimac
1 mjesec prije

Nisam sam! Ima nas tu puno

Space
Space
Odgovori   Arno
1 mjesec prije

crve,75 procent teritorije SRBiH je bilo vlsništvo SRBiH,znäi drzvno,npr plnine itd,hebo ti šešelj kevče

Promatrač
Promatrač
Odgovori   Arno
1 mjesec prije

Prije kojeg rata, mamlaze???

Arno
Arno
Odgovori   Promatrač
1 mjesec prije

91 godine, konjino.

Dibu Danbu
Dibu Danbu
Odgovori   Arno
1 mjesec prije

Pa šta? I ja u Hrvatskoj imam vikendicu i dva duluma vinograda i povrtnjaka pa to nije BiH već Hrvatska i to će i ostati!

Arno
Arno
Odgovori   Phoenix
1 mjesec prije

Ne laži lažove. Ako je neko nešto oteo, to ste vi. Srbi i Hrvati su samo sjedili na svojoj zemlji (po zemljišnim knjigama), I branili je.

Phoenix
Phoenix
Odgovori   Arno
1 mjesec prije

Ko u Srebrenici i logoru Omarska sto ste branili Olose ljudski

Arno
Arno
Odgovori   Phoenix
1 mjesec prije

A šta je u Sarajevu bilo? Srpska sela oko Srebrenice?

Phoenix
Phoenix
Odgovori   Arno
1 mjesec prije

U Sarajevu je u 4 godine opsade izginulo 10 hiljada ljudi, od toga oko Hiljadu i petsto djece!
Ti vjerovatno mislis na pobijene zarobljene srpske vojnike, mada je bilo i zlocina ali ne onoliko koliko bi vi rado prikazali!

Oko Srebrenice je isto bilo zlocina, nazalost!

Kresimir !
Kresimir !
Odgovori   Hrvat iz Bosne
1 mjesec prije

Ma kasa ga vidis sve ti je jasno, obicni osuneceni podmukli hinjo!!

Arno
Arno
Odgovori   Kresimir !
1 mjesec prije

Ama tvrdoglavi glupi ovan.

Arno
Arno
Odgovori   Hrvat iz Bosne
1 mjesec prije

Ne vrjeđaj Šešelja koji je super inteligentan i obrazovan čovjek. Za 2 godine završio pravni fakultet. Sa 22 godine doktorirao i postao najmlađi doktor nauka u onoj zemlji koja je bila Amerika noću za obrazovanje ove bih.

Arno
Arno
Odgovori   Arno
1 mjesec prije

Džaferović nema 3 minuta škole. Nije mu ni trebala za njegove zločine po Ozrenu. Ratni zločinac član predsjedništva. Bemti takvu zemlju.

Hrvat iz Bosne
Hrvat iz Bosne
Odgovori   Arno
1 mjesec prije

Mislio sam po retorici a i nekažnjenim zločinima , zna se šta je Šešelj radio 90 ih a i sad bi da nije “maknut” sa političke scene od strane svog “učenika” Vučića , vjerojatno pod pritiskom međunarodne zajednice

bih
bih
Odgovori   Hrvat iz Bosne
1 mjesec prije

a ti si UZP-ovac

Filip
Filip
Odgovori   bih
1 mjesec prije

Koji ti dere mater…

igi
igi
1 mjesec prije

laže čim zine…

Arno
Arno
Odgovori   igi
1 mjesec prije

A član predsjedništva upm…

XYZ
XYZ
1 mjesec prije

Muslimani su uvijek bili takvi, lazljivci i tuzibabe, sad se vidi i da su korumpirani i lopovi. Naravno nisu svi . Oni se osjecaju ugrozenim. Zive na 25 % teritorije , nema sanse da se prosire . Ovo je bezizlazna situacija. Stranci podrzavaju njih jer su oni,stranci, izazvali rat. Nisu direktno ,ali savjetujuci neodlucnog Aliju usli smo bez icega u rat, sa njegovom pametnom :”za rat je potrebno dvoje”. Bilo je nekoliko mirovnih sporazuma i svi su bili bolji od Dejtona. Nasli su budalu u Sejdi, koji se uzivio u ulogu. Ali kad bi muslimani birali izmedju Sejde i bilo kojeg muslimana izabrali bi muslimana.

Phoenix
Phoenix
Odgovori   XYZ
1 mjesec prije

Zar nije bilo 23%

Krstač
Krstač
Odgovori   Phoenix
1 mjesec prije

Od 17,9 pa do necijelih 23%
Zavisi sta će i kako krajina htjeti!

Phoenix
Phoenix
Odgovori   Krstač
1 mjesec prije

Kad ti kazes!
Mada se krecemo u drugom pravcu

Hrvat iz Bosne
Hrvat iz Bosne
Odgovori   XYZ
1 mjesec prije

Što je nekad vrijedilo za Grke sad vrijedi za “Bošnjake 93”

bih ne bih
bih ne bih
1 mjesec prije

Ovog Isilovca treba pod hitno optuziti za ratne zlocine jer je on bio zapovjednig Isilovaca u sredmjoj Bosni sto su zarobljinima odsjecali glave..
Dokle su god ovakvi na slobodi u BiH nece biti mira..

Borba Za Opstanak
Borba Za Opstanak
Odgovori   bih ne bih
1 mjesec prije

Ondašnji tzv. muđahedini su bili reakcija na srbo-hrvatske zločine (koji su bili mnogo veći). Budite ljudi, ponašajte se kao ljudi pa neće bit potrebe za takvom reakcijom. Zar zločinci kakvi su čete i ustajkani mogu očekivati išta drugo do da im se uzvrati na odgovarajući način (ali u puno manjem obimu) ? Nisu bili Isilovci ali jesu činili ratne zločine ali jopet puno manje nego vaši.
Izvadite prvo balvane iz vaših očiju kako biste mogli vidjeti trun u oku drugog.

Phoenix
Phoenix
Odgovori   Borba Za Opstanak
1 mjesec prije

Nemaju oni nikakvih problema sa tim zlocinima koje su uradili

Arno
Arno
Odgovori   Borba Za Opstanak
1 mjesec prije

Bravo.

Hrvat iz Bosne
Hrvat iz Bosne
Odgovori   Borba Za Opstanak
1 mjesec prije

Je li to “opravdanje” barbarskih zločina nad Hrvatima i Srbima licemjeru

Zoki
Zoki
1 mjesec prije

Što kaže ovaj Turčin? Kaže kako nije problem u tome što muslimani Hrvatima biraju člana Predsjedništva, nego je problem što Hrvati kroz Dom naroda F BiH mogu još uvijek izraziti nezadovoljstvo s takvim postupanjem muslimana. Upravo se zato on zalaže za ukidanje ovlasti DN F BiH kako bi Hrvate de jure i se fakto sveo na nivo nacionalne manjine, a F BiH pretvorio u isključivo muslimanski entitet. Hoće li muslimani u toj namjeri uspjeti, to niti trunke ne ovisi o njima, nego isključivo o nama Hrvatima.

Phoenix
Phoenix
Odgovori   Zoki
1 mjesec prije

Imate apsolutnu u tri Zupanije, tamo vas nece preglasati

Arno
Arno
1 mjesec prije

Ko još može slušati ovog fikusa. On ne može 2 rečenice normalno sastaviti. Vidi se da mu je neko pisao govor. Samo sam preletio. Nisam lud čitati njegov laži i nebuloze.

Anonimac
Anonimac
Odgovori   Arno
1 mjesec prije

U ratu je Slovenija pravila velike probleme Hrvatima zbog tablica HB.To bi se moglo iščitati kao strateški slovenski interes(loša pozicija Hrvata u bih),mislim da jedino kampa j. Je koliko toliko korektan

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Džafrović, Cikotić, Mlaćo…Bugojanski kraj ..genocid…odsijecanje glava …El Mudžahid, 11/09 USA Twins…Komšić mitraljez..Mostar..Čovića na kolac Kolindu silovat…rušenje Plješkog mosta…vehabije ..Maoča…oslobađanje isliovaca…Islambosna…unitarna građanska…Islamska deklaracija…spuštanje komšićizacije na niže razine….dokidanje Ustavnih prava Domova naroda…protivustavno građanisanje…istupi u UN bez suglasnosti Predsjedništva…

Last edited 1 mjesec prije by Anonimac
CIAsoaBIAosaUSKOK
CIAsoaBIAosaUSKOK
Odgovori   Anonimac
1 mjesec prije

” “Muslimani su braća” (Kur’an, 49/10). Ovom porukom Kur’an je označio.. “
Citat iz Islamske Deklaracije, strana 15, pdf na internet-stranici “bastabalkana”.
Samo da rečem nekaj o toj famoznoj Islamskoj Deklaaraciji. Ovo gore je citat iz iste. Tu ima jedna ogromna greška jer u Kuranu ne stoji napisano da su muslimani braća nego “Vjernici su braća (ili doista su vjernici braća – ili samo su vjernici braća). Znači, Alija je tu zloupotrijebio Kuranske riječi i time diskvalificiro sve ostalo šta je napiso u toj Deklaraciji.
Heheh, Saće Vlaho-Škutori da me kleveću ko kakvog vehabiju.

Anonimac
Anonimac
Odgovori   CIAsoaBIAosaUSKOK
1 mjesec prije

Republikaq Sarajevo, minder, begovat, skinuti Komšića koji je postao očigledna smetnja…afere respirator, ubojstva u KCUS-u namalinarskim respiratorima…Sebijina diploma, Osmica prisluškivanje, diploma, bošnjački institut afera torba, Nihad Imamović afera reket, odlazak stručnjaka iz KCUS-a ..Dženan Memić.. terorizam Bugojno, ubojstvo Joze Leutara…Islamska deklaracija …majoriziranje Hrvata …tri mandata Željka Komšića…Islamska deklaracija…unitarna šerijatska BiH…EU…

Last edited 1 mjesec prije by Anonimac
Mene kliču Haso_2
Mene kliču Haso_2
1 mjesec prije

Bakirov kusavi islamista se bori kako zna i umije i , mora se priznati, uopće mu ne ide loše. Dodik je legenda i njega cijela Europa poznaje i štuje a kada Dodik nešto kaže – cijela Europa iste sekunde sve razumije! Moje pitanje glasi: zna li onaj naš indoletni Draganče govoriti otvoreno i bez uvijanja? Ako već ne zna govoriti kao Dodik, trebao bi makar znati pričati kao ovaj kusavi sarajevski islamista – bar to nije neki problem?! Dakle, nije do kusavog – DO NAS HRVATA JE!!!

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Predstavnik BiH Muslimana traži da se drugom narodu Hrvatima silom otmu Ustavna prava.

Dibu Danbu
Dibu Danbu
1 mjesec prije

Objasni glupanima kako da misle jer sami nemaju čime!