Published On: Ned, tra. 14th, 2019

Slogan koji se veže uz Vatrene završio na Mjesecu: ‘Nije mi drago što nas nisu pitali mogu li upotrijebiti izvorni hrvatski slogan’

Pokušaj Izraela da spusti svemirsku letjelicu Beresheet na površinu Mjeseca nije uspio, ali prije pada je ipak poslano nekoliko fotografija, među kojima i “selfie” s porukom “Mala zemlja, veliki snovi” na izraelskoj zastavi s Mjesecom u pozadini.

“Lijep je to osjećaj i imponira mi, pogotovo zato što sam prva žena u povijesti koja je pobijedila na natječaju za SP, među 160.000 prijedloga. Budući da je s tim sloganom Hrvatska završila u finalu, ne čudi me što je završio i na Mjesecu. Jedino mi nije drago što Izraelci nisu pitali ni mene ni ikoga u Hrvatskoj o tome mogu li ga upotrijebiti. I nije mi drago što pored slogana stoji izraelska zastava, jer je to izvorno hrvatski slogan, prepoznatljiv svuda u svijetu nakon mundijala”, rekla je Majda za Sportske novosti.

Ideja prije sna

Kako je uopće došlo do tog slogana?

– Prvi put sam sudjelovala i odlučila sam napisati slogan s kojim će Hrvatska ući u finale. Kada sam to tada najavila prijateljima svi su rekli da sanjam. Dva tjedna sam tražila inspiraciju, bio je siječanj i nije bilo nekih utakmica da se ‘nabrijem’. A onda mi je, u trenutku, prije spavanja, samo sinulo: ‘Mala zemlja, veliki snovi’. Već sutradan ujutro poslala sam ga na natječaj i pobijedila – kaže Majda, koja ima spisateljskih ambicija, pa priprema i knjigu o mundijalu u Rusiji iz svog kuta, a objavila je do sada i neke pjesme.

– Sport obožavam, o nogometu jako puno znam za jednu ženu, kao i pisanje pjesama, zato je i nastao taj slogan, ta energija mi je pomogla. Mislim da su se u tome spojile mnoge dobre energije, i moje, i izbornikove, i one igrača… Slogan je savršeno opisao malu Hrvatsku koja je teškim putem došla do finala SP-a, zato su ljudi toliko oduševljeni njime – kazat će na kraju Majda, vlasnica firme za nekretnine i očito sinonim za uspjeh, pa stoga poziv i ostalim našim reprezentacijama – želite li uspjeh, zovite Majdu da vam smisli slogan.