Published On: Pet, stu 2nd, 2018

Šljivančanin širi paniku: Hrvati idu u rat protiv Srba

Uz američki blagoslovi hrvatske časnike, Priština je ozbiljno pristupila formiranju vojske, iako time krši sve prethodne dogvore, rezolucije UN-a, kao i vlastiti ustav. Tom rečenicom počinje tekst u srpskom tabloidu Alo gdje su prostor za komentar dali i osuđenom ratnom zločincu Veselinu Šljivančaninu.

On je za Alo kazao: “Odavno je svima poznato koliko je albansko i hrvatsko prijateljstvo i od kada datira. Kosovski Albanci su se još osamdesetih godina prošlog stoljeća obučavali u Hrvatskoj, a to se intenziviralo ratom u bivšoj Jugoslaviji. Oni tijesnu surađuju još od vremena Adema Jašarija i njegove grupe i sve to rade kako bi Srbiji nanijeli što veće zlo. Sada, koliko će ih dobro obučiti ti hrvatski časnici, iskreno ne znam, ovisi od kadra, ali Hrvati imaju ljude fizičke spremne i spososbe, koji su obuku prošli još u JNA. Mada, neće ta takozvana kosovska vojska ovisiti samo od obuke i tehnike već i od njihove hrabrosti”.

Zločinac osuđen na 10 godina zatvora zbog pokolja u Vukovaru dodao je: “Mi ne smijemo sve to mirno promatrati i zavaravati se da je to ništa jer je očito da su oni ozbiljni u onome što rade i da se spremaju nanijeti zlo srpskom narodu na Kosovu i Metohiji”.

Alo podsjeća da je aktualni zamjenik kosovskog ministra sigurnosti Agim Čeku, nekadašnji brigadir Hrvatske vojske. Vrijedi podsjetiti i da je 1998. godine tražio otpust iz HV-a te otišao na Kosovo i tamo pristupio OVK gdje je, nakon rata, nadgledao demilitarizaciju Oslobodilačke vojske Kosova. Dvije godine je obnašao dužnost premijera Kosova, a na temelju srpske optužnice za ratne zločine je dva puta uhićen.

Alo još piše, pozivajući se na anonimne izvore, da će Hrvatska se pobrinuti i za zaštitu zračnog prostora Kosova. “Zagreb razmatra mogućnost da određeni broj letjelica MiG-21 pokloni prištini, ali, naravno, i papareno naplati obuku pilota koji bi upravljali spomenutim zrakoplovima. Prema planu, čitav projekt bi trebao biti gotov kroz četiri godine, a nakon MiG-ova piloti iz Prištine bi trebali prijeći na F-16, koje bi onda kosovksa vlada kupila od Hrvatske. Spomenute letjelice Zagreb je nedavno odlučio nabaviti od Izraela”, piše Alo.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare