Published On: Pet, stu 30th, 2018

Slavna groupie: S 14 godina je spavala s rock zvijezdama

Na vrhuncu sedamdesetih godina prošlog stoljeća, groupie scena bila je mnogo mračnija no što se to čini. Sable Starr zvali su ‘Queen of the Groupies’, i bila je najpoznatija figura na toj sceni, piše Allthatsinteresting.

Sable Starr upoznala je rockere vrlo rano, već u dobi od 12 godina. S prijateljima je često odlazila na koncerte i nakon jednog od njih provela je noć s gitaristom iz benda ‘Spirit’. Prvi dodir s rockerskim stilom života odmah ju je očarao i Starr je počela s prijateljicama obilaziti losangeleske trendi klubove.

Sable Starr groupie djevojka | Author: YouTube screenshotYOUTUBE SCREENSHOT

U njima su se obično sakupljali neke od najvećih glazbenih zvijezda 70-ih, poput Davida Bowieja i Roberta Planta. Odjevene u ludu odjeću, mlade djevojke su ubrzo privukle njihovu pažnju. Starr je u kratkom roku postala vođa ‘Baby Groupiesa’, kako su nazvali Sable i skupinu njezinih prijateljica zbog njihovih mladih godina. Starr je tad imala jedva 14 godina.Jedne noći, ona i njezina prijateljica i vršnjakinja Lori Maddox upoznale su Davida Bowieja koji ih je pozvao u svoju hotelsku sobu. Kako je ispričala Maddox, Starr je tražila od nje da se drži podalje od Bowieja, što Lori nije nimalo smetalo. Ali kad su se našle u njegovoj sobi, Bowie je pozvao Maddox u kadu, i počeli su voditi ljubav. Kad je vidio da je Starr zbog toga vrlo uzrujana, pozvao je i nju da im se pridruži u spavaćoj sobi.

Nakon provoda, Sable Starr je vrlo brzo ‘napredovala’ upoznajući sve više slavnih rockera. Bila je to divlja scena prepuna droge i seksa, a malo njih je zapravo marilo za njezinu dob. U međuvremenu, Starr je počela uživati u svom statusu kraljice groupies i ugledu koji ta titula nosi. Ubrzo je postala i medijski slavna. Dala je intervju magazinu ‘Star’ u kojem je ispričala sve potankosti o odnosu s njezinim dobrim znancima, među kojima su bili i Mick Jagger, Iggy Pop i Rod Stewart.

Sa 16, Sable Starr je upoznala i Johnnyja Thundersa, gitaristu benda New York Dolls. Počela je s njim vezu i zbog toga pobjegla od kuće.

Iggy Pop, koji je već odavno spavao sa Sable, opisao je njihovu ljubav u pjesmi ‘Look Away’. No, u New Yorku, odnos s Thundersom uskoro postaje jako loš. Naravno, imao je, kao i mnoge zvijezde, ozbiljnih problema s drogom, a postao je i nasilan,  ljubomoran i posesivan prema Starr.

Sable Starr groupie djevojka | Author: YouTube screenshotYOUTUBE SCREENSHOT

Nakon trudnoće i pobačaja, Sable Starr ga je odlučila napustiti i vratiti se u LA. Nekoliko godina kasnije, kad se počela javljati punk scena, Starr se sasvim povukla iz groupies života.Preselila se u Las Vegas, gdje se zaposlila kao croupier u casinu. Umrla je 2009. godine od raka mozga, u 51. godini života.

Na mnogo načina, Starr je imala vrlo komplicirani život. Činilo se da nikad nije žalila zbog svog života kao groupie djevojke. No, njezin odnos sa starijim muškarcima teškoje ne okarakterizirati kao nasilništvo. Činjenica da su mnogi od njih bili jedni od najslavnijih i najcjenjenijih rock ikona, čini cijelu priču još gorom.

Za neke, Sable Starr ostaje simbol osnažene ženske seksualnosti. Ali drugima, ona je tek podsjetnik na tamnu stranu rock and rolla.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare