Published On: Sub, stu 23rd, 2019

SLATKA TRANSAKCIJA Braća Pivac preuzimaju Kraš, radnici im prodali 18 posto svojih dionica

Skupština Kraš ESOP-a je na današnjoj sjednici ovlastila upravu Kraš ESOP-a da potpiše ugovor o prodaji dionica Kraša d.d. Mesnoj industriji braće Pivac

Pivci i Kraš-ESOP danas su sklopili Ugovor o prodaji i prijenosu 276.441 redovne dionice, koje predstavljaju 18,44 posto temeljnog kapitala Kraša. Kraš-ESOP dionice je prodao po cijeni od 861,20 kuna po dionici, odnosno po ukupnoj cijeni od 238 milijuna kuna za sve dionice, što odgovara ponderiranom prosjeku svih cijena ostvarenih na burzi u zadnja tri mjeseca, navodi se u priopćenju te tvrtke.

Mesna industrija braće Pivac će s tim dionicama imati 52 posto dionica s pravom glasa čime postaju većinski vlasnici.

Osim Ugovora o prodaji i prijenosu dionica, sklopljen je i Sporazum o socijalnom partnerstvu između Mesne industrije Braća Pivac, Kraš-ESOP-a i Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (Sindikat PPDIV).

Na taj su način definirane dodatne obveze Mesne industrije Braća Pivac kojima se potvrđuje njihov plan daljnjih ulaganja u razvoj Kraša, nastavka poštivanja i zaštite razine prava zaposlenih te zadržavanja proizvodnih pogona na postojećim lokacijama.

Ugovor su potpisali Ivica Pivac, predsjednik Uprave Mesne industrije Braća Pivac i Tanjica Liktar, direktorica Kraš-ESOP-a, dok im se na potpisivanju Sporazuma pridružio i Denis Paradiš, predsjednik Sindikata PPDIV-a.

Pod obvezama Mesne industrije Braća Pivac u Ugovoru i Sporazumu navodi se poštivanje svih prava zaposlenih u Krašu i društvima unutar Kraš grupe koja proizlaze iz kolektivnih ugovora i drugih sporazuma koji reguliraju prava zaposlenika.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare