Published On: Pet, stu 10th, 2017
#3rd |

Skupština HNŽ: Udružili se SDP i SDA

Na današnjoj sjednici Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), koja je započela oko 13 sati, još nije usvojen dnevni red, a u tijeku je pauza koja traje više od dva sata.

Naime, na samom početku sjednice zatražena je pauza nakon što su zastupnici SDP-a BiH zatražili da se dnevni red sjednice proširi amandmanima na Ustav HNŽ-a kojima bi se srpski narod prepoznao kao konstitutivan u tom najznačajnijem pravnom dokumentu Županije.

Proteklih mjeseci oko tog pitanja ‘lome se koplja’, a sjednice Skupštine HNŽ-a u više su navrata prekidane ili otkazivane.

Inače, predsjednik Skupštine HNŽ-a Šerif Špago izjavio je u uoči početka sjednice kako je županijsko Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta za danas pripremilo informaciju o trenutnom stanju i problemima na području obrazovanja, kao i prijedloge mjera koje bi trebalo poduzeti kako bi se ti problemi riješili.

Govoreći o Prijedlogu zakona o ugostiteljskoj djelatnosti Špago je napomenuo kako je javna rasprava održana dok je još zakon bio u formi nacrta, naglasivši kako je riječ o jako dobrom zakonu koji je precizirao i otklonio sve nedoumice kada je riječ o ugostiteljskoj djelatnosti.

Zastupnici Skupštine HNŽ-a trebali bi danas dati svoje mišljenje i na Nacrt zakona o liječenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom, Nacrt zakona o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana, duhanskih i ostalih proizvoda za pušenje, te Nacrt zakona o mirnom rješavanju radnih sporova, prenosi Bljesak.info

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x