Published On: Wed, Mar 4th, 2020

Škoro: “Treba poslati vojsku i sagraditi fortifikacijske utvrde, riječ je o ljudima koje netko pušta kao što mi puštamo vodu”

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro komentirao je poziciju svoje stranke na nadolazećim parlamentarnim izborima, politiku vladajuće stranke i suradnju sa SDP-om u slučaju dobrog rezultata.

“Mislim da treba još poraditi na komunikaciji s medijima. Rano je govoriti o tome kako ćemo se postaviti na izborima. Mi smo spremni biti platforma s kojom ćemo zajedno izaći na parlamentarne izbore i ostvariti najbolje rezultate”, rekao je Škoro u razgovoru za RTL.

Navodi kako je njegov politički program namijenjen onima koji žele promijene. “I u kampanji za predsjednika govorio sam da nemam ništa protiv toga da se svatko od nas politički profilira kako hoće. Pozivam sve koji žele promjenu da glasaju za nas. Nećemo nikome braniti da nas podrži osim političkih oligarhija koje su kontaminirali ovaj naš prostor. Oni moraju otići”.

Kritike vladajućoj stranci

“To što će se dogoditi u HDZ-u vidjet ćemo kroz par dana. Ja se duboko nisam slagao s HDZ-ovom politikom kada je na njegovom čelu bio dr. Ivo Sanader. Tu je po meni premalo unutarstranačke demokracije”.

Na upit novinarke preferira li na unutarstranačkim izborima u HDZ-u Miru Kovača ili Andreja Plenkovića odbio je komentirati.

“Bio bih neodgovoran čovjek da se petljam u druge unutarstranačke stvari. To je pitanje na koje vam nitko ozbiljan neće dati odgovor. Rekao sam da ću nakon izbora razgovarati i s crnim vragom. Moramo prvo vidjeti što je s državnom imovinom i gospodarstvom. Naravno da ću razgovarati sa svima, ja sam kršćanin i katolik. Moguća je koalicija ona koja će se dogoditi s brojem glasova. Moj cilj je napraviti promjenu u Hrvatskoj, ali sam ne mogu ništa”.

Želi vojsku na granici

Navodi kako je vojska na granici jedina opcija za zaštitu vanjskih granica EU. “Prije četiri mjeseca u Dubrovniku sam rekao kako se neću baviti nacionalizmom i ljudskim ološem. Smatram da je Hrvatska ograđena i treba poslati vojsku i sagraditi fortifikacijske utvrde. Možda se moramo dogovoriti s Mađarima i Slovencima da se ta žica pomakne. Radi se o tome da su to ljudi koji već neko vrijeme žive u Turskoj i koje netko pušta kao što mi puštamo vodu. Definitivno se granice moraju štititi”.

Komentirao je i kohabitaciju Plenkovića i Milanovića. “Njih dvojica se jako dobro znaju i mislim da se dobro dogovaraju. Ove zadnje nedorečene izjave pokazuju da se sprema velika koalicija”.

Imovinska kartica i naplata parkinga pored bolnice

Na upit novinarke o objavi imovinske kartice burno je reagirao. “Imovinsku karticu najavio sam objaviti, ako hoćete sutra. Malo treba vremena da se ona ispuni pa mi dajte nekoliko dana”.

Komentirao je i tvrtku kojoj je suvlasnik, a kako navodi novinarka, nepošteno naplaćuje parking u Zagrebu. “Ja sam suvlasnik, nisam direktor, ali sve cijene određuje tržište. Možemo razgovarati o puno cijena u gradu Zagrebu. Trebalo je puno novca da se napravi taj parking. To je posao. Treba li američki predsjednik besplatno davati sobe u svojem hotelu? Ima i drugih političara poduzetnika, trebamo li i od njih tražiti da pojeftine svoje usluge?”, rekao je Škoro.

Dnevnik.ba